Quan van obrir els primers restaurants de fast food a Barcelona, jo tenia passió per l'Amanida del Coronel Sanders del Kentucky Fried Chicken. Tots tenim pecats de juventut, i jo ara seria incapaç de menjar-me un producte tant plé de conservants i additaments, pero segueixo pensant que el gust tenia un nosequé que m'encantava.
Pero com que ara ja n'hem après una micona, vaig pensar que tampoc havia de ser tan dificil de preparar-ne una de casolana i sense la vessant aquesta trash-food. De fet, el Coleslaw va ser dut als Estats Units pels immigrants holandesos que es van assentar a la riba del Riu Hudson durant el segle XVIII. El seu nom prové de la paraula holandesa "koolsla", abreviatura de "kool salade". I en definitiva, no deixa de ser una amanida de col i pastanaga marinada.
Podem trobar moltes receptes a la xarxa. Jo he partit de la de la recepta El bloc de la mami, que m'ha semblat fàcil i prometedora, tot i que he fet alguna petita aportació personal.
Necessitem:
1/2 col petita: pot ser blanca, d'olla, lombarda...
1 pastanaga gran
3 culleradetes de sucre moré
El suc d'una llimona
Per la maionesa
Un ou
Un got d'oli d'oliva
Un rajolí de vinagre, jo l'he posat de mel
1 culleradeta de mostassa a l'Antiga, de granet
Tallem la col en juliana ben primeta, descartant els tronxos gruixuts. També pelem la pastanaga i la ratllem amb un ratllador de forat gran. Ho posem en un bol i li afegim el sucre i el suc de llimona.. Ho barregem bé.
A banda, fem una maionesa. Una manera senzilla es posar l'ou, l'oli, la sal i el raig de vinagre dins del pot de la batedora, introduir el braç del túrmix fins al fons i comencen a batre la barreja sense moure el braç. Quan la maionesa comença a lligar, anem pujant el braç a poc a poc per aconseguir que acabi de lligar la maionesa. Hi afegim la cullerada de mostassa i ho barregem.
Aboquem la maionesa sobre la col i la pastanaga i ho deixem marinar a la nevera com a mínim mitja hora. És molt mes bo d'avui per demà. Acompanya de meravella un pollastre, una carn a la barbacoa o simplement com a primer plat de carmanyola.
A la Banda Sonora, el Just in Time cantat per la Nina Simone que apareix al final de la meravellosa Before Sunset (2004). Boy, you're gonna miss that plane....
Pages
▼
dimecres, 25 de setembre del 2013
dilluns, 16 de setembre del 2013
Kartoffelpuffer
Quan era petita i la meva mare cuinava, per sopar, els Kartoffelpuffer m’agradava tant l’olor que només esperava que els hagués enllestit per gaudir del seu sabor.
És un plat tradicional de la cuina alemanya, de Bohèmia i d'Àustria. Cada Land té les seves pròpies variants bé siguin dolces o salades. Es poden servir acompanyats amb compota de poma o amb sucre. A mi m’agraden molt més les salades.
És una recepta tan senzilla com saborosa.
Per preparar-la necessitem:
-2 patates mitjanes crues
-1 ceba mitjana crua
-1 o 2 ous
-1 cullerada de farina o Maizena
-Sal i pebre
-Oli d’oliva per fregir

Cal començar ratllant la ceba i posar-la en un bol, després es ratllen les patates pelades i es barregen en el recipient. S’afegeix la sal i el pebre i la farina i l’ou batut, i es torna a barrejar.
Un cop tenim la paella al foc, fins que l’oli està calent, amb una cullera es posa la barreja formant unes tortes que es fregeixen pels les dues bandes fins que les puntes queden ben daurades.
S’han de servir molt calentes.
Surten aproximadament unes 20 unitats
Creps de patata (Kartoffelpuffer)
Quan era petita i la meva mare cuinava, per sopar, els Kartoffelpuffer m’agradava tant l’olor que només esperava que els hagués enllestit per gaudir del seu sabor.
És un plat tradicional de la cuina alemanya, de Bohèmia i d'Àustria. Cada Land té les seves pròpies variants bé siguin dolces o salades. Es poden servir acompanyats amb compota de poma o amb sucre. A mi m’agraden molt més les salades.
És una recepta tan senzilla com saborosa.
Per preparar-la necessitem:
-2 patates mitjanes crues
-1 ceba mitjana crua
-1 o 2 ous
-1 cullerada de farina o Maizena
-Sal i pebre
-Oli d’oliva per fregir

Cal començar ratllant la ceba i posar-la en un bol, després es ratllen les patates pelades i es barregen en el recipient. S’afegeix la sal i el pebre i la farina i l’ou batut, i es torna a barrejar.
Un cop tenim la paella al foc, fins que l’oli està calent, amb una cullera es posa la barreja formant unes tortes que es fregeixen pels les dues bandes fins que les puntes queden ben daurades.
S’han de servir molt calentes.
Surten aproximadament unes 20 unitats
dimarts, 10 de setembre del 2013
Momos de pernil dolç i xampinyó
La revista Cuina convoca el Segon concurs de cuina per a bloguers, amb el pernil cuit com a ingredient obligatori. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 21 de setembre a Manlleu, Dia CUINA 2013, dins la Fira del Porc i la Cervesa.. I jo no m'ho vull perdre pas.
I despres de donar voltes i voltes, he triat una recepta típica del Tibet i el Nepal, els momos. Sòn una mena de raviolis farcits de les coses mes diverses i que es couen al vapor. Variants dels momos son les gyozas japoneses, els dumplings xinesos o els bánh chẻo vietnamites. Son una mena de raviolis cuits al vapor, farcits amb tota mena de combinacións.
Per a l'ocasió, jo m'he empescat un farcit a base de pernil dolç que ha sortit força bo.
Necessitarem:
Per la massa
150 gr de farina blanca
100 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta d'oli de girasol
Pel farcit
70 gr de pernil dolç
5 o 6 xampinyons
Un bocí de porro o ceba tendra
Gingebre fresc ratllat
Coriandre (opcional)
Per a fer el momo:
Barregem la farina, l'aigua tèbia i l'oli i el pastem fins que la massa es lliga. La deixem reposar un amitja hora tapada amb paper film. Un cop ha reposat la pastem de nou i fem boletes d'uns 15gr que aplanem amb el corró fins fer un cercle de massa fina
A banda, triturem amb la picadora el pernil dolç, els xampinyons i el porro i afegim el gingebre ratllat i el coriandre. Ho barregem bé
Farcim els momos amb una culleradeta d'aquest farcit i els tanquem com veiem aqui o aquí.
Els coem una mitja hora en una vaporera xina o en una olla de vapor convencionals. Es serveixen acompanyats amb salsa de soja.
I a la Banda Sonora, A Waltz For A Nigth cantat per la Julie Delphy a la pelicula Before Sunset (2004). Uff !
Momos de pernil dolç i xampinyó
La revista Cuina convoca el Segon concurs de cuina per a bloguers, amb el pernil cuit com a ingredient obligatori. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 21 de setembre a Manlleu, Dia CUINA 2013, dins la Fira del Porc i la Cervesa.. I jo no m'ho vull perdre pas.
I despres de donar voltes i voltes, he triat una recepta típica del Tibet i el Nepal, els momos. Sòn una mena de raviolis farcits de les coses mes diverses i que es couen al vapor. Variants dels momos son les gyozas japoneses, els dumplings xinesos o els bánh chẻo vietnamites. Son una mena de raviolis cuits al vapor, farcits amb tota mena de combinacións.
Per a l'ocasió, jo m'he empescat un farcit a base de pernil dolç que ha sortit força bo.
Necessitarem:
Per la massa
150 gr de farina blanca
100 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta d'oli de girasol
Pel farcit
70 gr de pernil dolç
5 o 6 xampinyons
Un bocí de porro o ceba tendra
Gingebre fresc ratllat
Coriandre (opcional)
Per a fer el momo:
Barregem la farina, l'aigua tèbia i l'oli i el pastem fins que la massa es lliga. La deixem reposar un amitja hora tapada amb paper film. Un cop ha reposat la pastem de nou i fem boletes d'uns 15gr que aplanem amb el corró fins fer un cercle de massa fina
A banda, triturem amb la picadora el pernil dolç, els xampinyons i el porro i afegim el gingebre ratllat i el coriandre. Ho barregem bé
Farcim els momos amb una culleradeta d'aquest farcit i els tanquem com veiem aqui o aquí.
Els coem una mitja hora en una vaporera xina o en una olla de vapor convencionals. Es serveixen acompanyats amb salsa de soja.
I a la Banda Sonora, A Waltz For A Nigth cantat per la Julie Delphy a la pelicula Before Sunset (2004). Uff !
dilluns, 9 de setembre del 2013
Gelat de dulce de leche
Tenim novio argentí afillat a casa. És un bon nano, té una paciència de sant amb ma filla i a sobre cuida a la "sogra" portant de Mar del Plata un pot de dulce de leche guardonat amb el títol de "Mejor Dulce de Leche 2013". Poca broma !

Necessitarem
Un pot de dulce de leche de 400 gr
4 ous
200 ml de nata líquida
Gotes de xocolata negra
Deixatarem el dulce de leche en la nata líquida i ho barrejarem amb els rovells batuts. Ho escalfarem sense deixar que arrenqui el bull i sense deixar de remenar fins que la crema espessi. Ho retirem del foc i ho deixarem refredar.
A banda muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a la crema quan ja estigui freda. Ho deixarem refredar a la nevera i llavors ja ho podrem posar a la geladora.
Quan la crema de dulce de leche ja estigui bastant lligada, afegirem les gotes de xocolata negra perquè quedin ben repartides pero no es disolguin.
A la Banda Sonora, una peça de tango electrònic dels Gotan Project: Vuelvo al Sur. Música interessant i desconeguda a casa nostra.
Gelat de dulce de leche
Tenim novio argentí afillat a casa. És un bon nano, té una paciència de sant amb ma filla i a sobre cuida a la "sogra" portant de Mar del Plata un pot de dulce de leche guardonat amb el títol de "Mejor Dulce de Leche 2013". Poca broma !

Necessitarem
Un pot de dulce de leche de 400 gr
4 ous
200 ml de nata líquida
Gotes de xocolata negra
Deixatarem el dulce de leche en la nata líquida i ho barrejarem amb els rovells batuts. Ho escalfarem sense deixar que arrenqui el bull i sense deixar de remenar fins que la crema espessi. Ho retirem del foc i ho deixarem refredar.
A banda muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a la crema quan ja estigui freda. Ho deixarem refredar a la nevera i llavors ja ho podrem posar a la geladora.
Quan la crema de dulce de leche ja estigui bastant lligada, afegirem les gotes de xocolata negra perquè quedin ben repartides pero no es disolguin.
A la Banda Sonora, una peça de tango electrònic dels Gotan Project: Vuelvo al Sur. Música interessant i desconeguda a casa nostra.
dissabte, 7 de setembre del 2013
Patates a la Comín
El primer cop que les vaig tastar va ser a la casa d'Espolla del Raul i la Maria. Unes patates pobres, senzilles i inoblidables, que serveixen tan de primer plat com d'acompanyament. Que mes voleu ? Podeu aprofitar patates bullides sobreres o coure-les per l'ocasió.
Necessitarem
Patates
Grans de pebre negre.
Romaní
Oli i sal
Simplement bullirem les patates amb pell i un cop cuites, les tallarem a grills. Llavors simplement les saltegem amb una mica d'oli amb romaní i grans de pebe negre, fins que les patates sòn daurades. Les salem i les servim calentones.
I a la Banda Sonora, una canço nua, d'aquelles que et posen la pell de gallina: Until I'm One with You de Ryan Bingham. Descoberta a The Bridge, una sèrie tan dura i aspre com seva sintonia.
Simplement bullirem les patates amb pell i un cop cuites, les tallarem a grills. Llavors simplement les saltegem amb una mica d'oli amb romaní i grans de pebe negre, fins que les patates sòn daurades. Les salem i les servim calentones.
I a la Banda Sonora, una canço nua, d'aquelles que et posen la pell de gallina: Until I'm One with You de Ryan Bingham. Descoberta a The Bridge, una sèrie tan dura i aspre com seva sintonia.
Patates a la Comín
El primer cop que les vaig tastar va ser a la casa d'Espolla del Raul i la Maria. Unes patates pobres, senzilles i inoblidables, que serveixen tan de primer plat com d'acompanyament. Que mes voleu ? Podeu aprofitar patates bullides sobreres o coure-les per l'ocasió.
Necessitarem
Patates
Grans de pebre negre.
Romaní
Oli i sal
Simplement bullirem les patates amb pell i un cop cuites, les tallarem a grills. Llavors simplement les saltegem amb una mica d'oli amb romaní i grans de pebre negre, fins que les patates sòn daurades. Les salem i les servim calentones.
I a la Banda Sonora, una canço nua, d'aquelles que et posen la pell de gallina: Until I'm One with You de Ryan Bingham. Descoberta a The Bridge, una sèrie tan dura i aspre com seva sintonia.
Simplement bullirem les patates amb pell i un cop cuites, les tallarem a grills. Llavors simplement les saltegem amb una mica d'oli amb romaní i grans de pebre negre, fins que les patates sòn daurades. Les salem i les servim calentones.
I a la Banda Sonora, una canço nua, d'aquelles que et posen la pell de gallina: Until I'm One with You de Ryan Bingham. Descoberta a The Bridge, una sèrie tan dura i aspre com seva sintonia.