Pages

dissabte, 2 de novembre del 2013

Rotkohl


Tornem amb la segona entrega de les Pfefferkorn's Rezepten: endavant Isabel !

Diuen que el dimarts començarà la tardor de veritat. Aquesta preparació és
perfecta pels dies de fred i per les festes de Nadal. Es pot acompanyar de
puré de patates casolà i per bròquil o pèsols. Una bona varietat cromàtica!
Necessitem:
- 1 col lombarda d’un kg. aprox
- 1 poma gran Golden o altra varietat que no sigui àcida
- 5 cullerades de mantega o margarina o també oli d’oliva
- Una mica de sucre (mitja cullerada de café)
- 2 claus
- 1 cullerada de postre de sal
- Mitja cullerada de postre de pebre blanc
- 2 cullerades de vinagre
- 2 tasses d’aigua
- 1 tassa de vi negre (o blanc)

 La prepararem:

Trèiem les fulles exteriors de la col.
Tallem els quarts i tallem la base blanca.
Partim la poma , trèiem les llavors i la tallem un làmines
Pelem la ceba, la tallem en dues meitats i li clavem els claus





  • Posem la mantega, margarina o oli a una cassola gran
  • Afegim la col i la poma i les escalfem
  • Incorporem el sucre i les cebes, la sal, el pebre, el vinagre i les dues tasses
  • d’aigua sobre la col
  • Ho tapem i la deixem uns 45 min a foc lent
  • Apartem la ceba i hi aboquem el vi


5 comentaris:

  1. Això te molt bona pinta, però que es? una especie de xucrut? Es menja sol o d'acompanyament? A m em sembla que m'agradaria molt això!!!

    ResponElimina
  2. Ha d'estar molt bona, m'aguardo aquesta recepta ara que ja sera temps de la col lombarda.

    ResponElimina
  3. Caram, quina recepta més original per nosaltres, és clar! Sembla que la cuina no s'acabi mai....! Petons i gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  4. Aquest plat diu: menja'm!! Mai he cuinat amb col lombarda...i crec que si començo a fer-ho será amb aquest plat, a veure si és veritat i demà ve la tardor! Petons

    ResponElimina
  5. Jo la menjo i està boníssima! Ara n'és l'època a Suïssa i tot sovint acompanya el "Wild" amb els "Spätzle" però no l'he cuinada mai... a veure si ho intento un dia :)

    ResponElimina