Dip de festuc i formatge feta

Tinc l'honor i el plaer de tenir fans del Cuinejar. Persones que el segueixen i recòrren a ell quan han de fer alguna recepta, cosa que m'omple d'alegria i dona sentit a tota la feinada. Una d'aquestes persones és la meva amiga Montse Gonzàlez, que sempre te la gentilesa de explicar-me com li ha sortit o em pregunta algun dubte. Aquest cop, la Montse em va fer un regal i em va passar una recepta d'un dip que ja he preparat i que ha tingut molt èxit.

No he trobat traducciĂł per la paraula anglesa dip i la consulta amb el meu traductor de capçalera ha suggerit mantenir la paraula original. Per qui no ho sĂ piga, en anglès to dip vol dir "sucar" i en cuina es refereix a aquelles preparacions que es degusten sucant-hi alguna cosa com el guacamole i els nachos, l'hummus i el pa de pita o bastonets d'api o pastanaga, picos, o simples bastonets de pa. 

Foto: Marga Legorburu

Necessitarem
100 gr de festucs amb closca
75 ml d'oli d'oliva
300 gr de formatge feta
un manat de fulls d'anet, picades 
un manat de coriandre, picades
1 gra d'all, picadet
3 cullerades soperes de iogurt grec
La pell ratllada d'una llimona i el suc de mitja
Sal al gust

(a la recepta original hi havia un bitxo picant, però jo m'he abstingut)

La preparaciĂł Ă©s ben simple. Primer, triturem els festucs pelats amb l'oli d'oliva. Per treure mĂ©s fĂ cilment la pell que separa el fruit de la closca, els podem escaldar un  minut amb aigua bullint i desprĂ©s submergir-los en aigua freda. Es pelaran amb tota facilitat.

Un cop ja estan triturats els festucs, afegim la resta d'ingredients i ho passem tot per la trituradora o minipĂ­mer. I ja estĂ . No direu que es difĂ­cil, oi? 

El podem servir acompanyat de bastonets, picos, torradetes o el que se us acudeixi. ImaginaciĂł a la cuina !

A la Banda Sonora avui sona Seven Seconds de la Neneh Cherry i Youssou N'Dour.

Unknown

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Instagram