Dades personals
Pa de plàtan amb gotes de xocolata
El Banana Bread és una recepta típica nordamericana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks. La primera menció apareix durant els anys de la Gran Depressió als USA, quan calia inventar maneres d'aprofitar el menjar i no llençar res. De fet, els americans que se les pensen totes, han instaurat el National Banana Bread Day, que se celebra cada 23 de febrer.
I és que és una recepta que aprofita aquells plàtans madurs que se'ls hi ha posat la pell negra i no venen de gust. És una recepta no massa dolça que funciona bé per esmorzar o berenar.
A la xarxa hi ha infinitat de receptes i variants: amb anous, nous de Pecan, gotes de xocolata... Posats a fer, en trio dues: una del blog Recetas de rechupete , i l'altra, un programa de TV de la Martha Stewart amb -ni mes ni menys- que Hugh Jackman de convidat !!!!
4 ous
150 gr de sucre blanc
100 gr de sucre moré
80 ml d'oli de girasol
4 o 5 plàtans madurs
200 de farina blanca
1 sobre de llevat Royal
Un pessic de sal
100 gr de gotes de xocolata negra
Es baten els ous i els dos tipus de sucre amb les varetes, incorporant aire fins que dobli el volum. Incorporem l'oli -en la recepta original utilitzen mantega- i ho seguim batent fins que està ben emulsionat.
S'afegeix la farina, la sal i el llevat amb la llengua pastissera i es barreja be fins aconseguir una massa espessa i homogènia. Afegim els plàtans aixafats -si volem trobar textures, ho fem amb forquilla. Sino amb el minipimer. Finalment hi aboquem les gotes de xocolata o les anous i ho barregem.
Preparem un motllo de plumcake amb mantega i farina empolsinada i hi aboquem la barreja. Ho enfornem a forn mitjà - 180º- uns 45 minuts.
Un cop cuit, ho deixem refredar abans de desmotllar.
I a la Banda Sonora, una melodia d'aquells anys: Didn't Leave Nobody But The Baby, la canço de les sirenes de la magnífica pelicula dels germans Coen O Brother, Where Art Thou? 2000
Unknown
About Me
Popular Posts
-
Per arrodonir el pastís de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
Hola, hola.....ja fa una setmaneta que he tornat d'Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar tur...
-
Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orí...
-
El Banana Bread és una recepta típica nordamericana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks . La primera menció apareix durant...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Els mesos d'estiu son mesos de repesca al Cooking the Chef. El mes de març la xef proposada va ser la Carme Ruscalleda i quefers v...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergínia...
-
Passejant per Rubí, hem descobert una botiga molt xula amb tota mena d'estris de cuina. Entre altres un motllo de mini quiche que va pe...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
de març
(15)
- Pa de cervesa negra
- Pa de cervesa negra
- Amanida americana de col
- Corona de xocolata
- Corona de xocolata
- Farcellets de mango i pasta fil·lo
- Farcellets de mango i pasta fil·lo
- Pa de plàtan amb gotes de xocolata
- Banana & Chocolate Dips Bread
- Tortada de Banyoles
- Tortada de Banyoles
- Conill a l'allada
- Conill a l'allada
- Bandes de fruita
- Bandes de fruita
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)


Ha de tenir un gust boníssim, aquest pa, Laura! Me l'apunto!
ResponEliminaDia de la banana.... en fi... millor em quedo amb el pastís i aparco el concepte de fer díes nacionals i mundials per a tot. :P
ResponElimina