La crema de carbassa és un clàssic plat d'hivern. Pero per Sant Esteve, vaig fer una variant , incorporant ingredients que li aporten un gustet diferent, com la poma i el gingebre. Podem veure exemples com la Crema de carbassa, pastanaga i gengibre del blog b12.cat o la Crema de carbassa i poma amb formatge blau del blog Dolors, Marta, Inge. Pero jo vaig optar per la poma i el gingebre i la veritat és que el resultat va valdre la pena.
Necessitem
Una ceba morada o de Figueres
Una carbassa d'aproximadament un kilo
Un tros de gingebre
Una poma golden
Sal i oli d'oliva
Primer sofregim la ceba amb una mica d'oli a foc. Quan ja esta toveta, afegim el gingebre pelat i tallat a bocins, la poma i la carbassa pelades i a daus i ho deixem sofregir també.
Un cop estan sofregits, ho cobrim d'aigua i si volem, li afegim una culleradeta de caldo vegetal en pols. Es deixa bullir fins que la carbassa està tova. Es retira del foc i es tritura amb el minipímer.
Ho podem servir amb un rajolí de crema de llet i unes torradetes fetes de pa de motllo aplanat amb el corró.
Una ceba morada o de Figueres
Una carbassa d'aproximadament un kilo
Un tros de gingebre
Una poma golden
Sal i oli d'oliva
Primer sofregim la ceba amb una mica d'oli a foc. Quan ja esta toveta, afegim el gingebre pelat i tallat a bocins, la poma i la carbassa pelades i a daus i ho deixem sofregir també.
Un cop estan sofregits, ho cobrim d'aigua i si volem, li afegim una culleradeta de caldo vegetal en pols. Es deixa bullir fins que la carbassa està tova. Es retira del foc i es tritura amb el minipímer.
Ho podem servir amb un rajolí de crema de llet i unes torradetes fetes de pa de motllo aplanat amb el corró.
Per la Banda Sonora, una petita meravella que vaig descobrir fa uns dies: Folk Tune Rhapsody I dels Spark, o com es pot fusionar música classica i folk de forma sobèrbia.
Una combinació molt original! Jo no acostumo a posar poma a les cremes de verdures però últimament hi ha molta gent que ho fa així que hauré de probar! Aquesta amb el gingebre ha de tenir un puntet molt especial, no? Bona proposta!
ResponEliminaQuina combinació, i quin color, Laura!! M'ha entusiasmat. petons, guapa.
ResponEliminaM'encanta la crema de carabassa! hauré de provar aquesta combinació perquè ha d'estar tremenda!
ResponElimina