Avui hem dinat les nenes del Virtèlia, les amigues que van anar a l'escola juntes. Des de que ens hem retrobat, ens anem trobant en cases diferents i fem el sistema que cadascú porta alguna cosa per compartir. I com que cada vegada ens agrada mes el dolç a totes plegades, jo he optat per contribuir amb una pannacota amb salsa de fruits del bosc, recepta de la meva amiga Elisenda.
La pannacota és un postre italià , una mena de flam o quallada de nata cuita. S'acostuma a acompanyar amb alguna mermelada de fruits vermells. La combinació és molt bona i sempre ve molt de gust. I és força senzilla de preparar, de veritat.
Necessitem
Per la pannacota
500ml de nata lÃquida per muntar
5 fulls de gelatina
5 fulls de gelatina
Un canó de canyella o mitjà beina de vainilla
80 gr de sucre
2 cullerades de licor: anÃs, manzanilla, conyac... Opcional i al gust
2 cullerades de licor: anÃs, manzanilla, conyac... Opcional i al gust
Per la salsa de fruits del bosc
30 gr d'aigua
Posem en remull els fulls de gelatina
Posem a bullir a foc fort la nata amb la canyella o la vainilla. Durant cinc minuts no parem de remenar, evitant que surti del cassó. Ho retirem.
Un cop a fora, afegim el sucre i el licor i el seguim remenant uns tres minuts. Finalment, afegim els fulls de gelatina escorreguts i ho acabem de barrejar mig minut més.
Aboquem la barreja en motllos individuals -flaneres, pots de vidre- i ho deixem quallar a la nevera un mÃnim de cinc hores.
Per a fer la salsa, senzillament deixem descongelar els fruits del bosc i els fem coure amb el sucre i l'aigua durant cinc minuts a foc alt, sense deixar de remenar. Un cop cuit, ho retirem i ho triturem amb el minipÃmer.
Servim la pannacota freda amb una capa de salsa cobrint la superfÃcie.
I com a Banda Sonora, Ruby Tuesday dels Rolling Stones. Encara que és del 1966, el meu primer any de cole, a dia d'avui manté una absoluta vigència. Com les amigues retrobades.
Ei, Laura!! Feia dies que no et venia a visitar. Em sembla que m'agradarien, aquestes postres! La cremositat amb la fruita vermella... una delÃcia! petons
ResponEliminaJo la vaig provar l'estiu passat per primera vegada i ja l'he fet un munt...ens va encantar!!!
ResponEliminaPetonets.
Mmm que bo! Tots els là ctics amb salsa de fruites són taaan bons! I t'ha quedat perfecte!
ResponEliminaPetonets