Em feia molta il·lusio participar a La recepta del 15 que des de fa un any ens proposen la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata desfeta. Tots els ingredients que havien sortit m'encantaven i tenia mil idees, encara que per una cosa o per una altre no havia participat.
Però any nou, reptes nous. Estava il·lusionada esperant quin l'ingredient seria el que proposaven per gener. I finalment, ha estat la carxofa que mai ha estat sant de la meva devoció !!!
Quin problema...
No obstant, he decidit enfrontar el repte i procurar superar-lo amb dignitat. He hagut de recórrer a una recepta que el gran xef Andre Bonnaure va fer l'honor de cuinar a casa meva. Aquella sessió magistral va canviar la meva manera d'entendre la cuina. He conservat la recepta durant 10 anys i em sembla que ara toca posar-la a la pràctica.
Ingredients
1 kg de carxofes
1 llimona
1 cullerada de farina blanca
1 pessic de sal
Es pelen les carxofes fins que queda el cor i es deixen en un bol amb aigua i el suc de la llimona. Es posen a bullir en aquesta aigua amb el suc, una cullerada de farina blanca i la sal.
Un cop bullides es deixen reposar en aigua freda.
Una segona alternativa és fer-les directament al forn amb sal i un rajolí d'oli de vainilla
Oli, sal i pebre
Vinagre de poma
Es posen els ceps en remull en aigua tèbia. Un cop hidratats es posen en una cassola amb una mica d'oli a foc molt baix i es deixen confitar. Un cop confitats, s'afegeix el vinagre, al sal i el pebre i es passa pel minipimer.
Es parteixen les carxofes per la meitat i se serveixen amb la vinagreta
Fàcil i simple com les coses bones de veritat. I què pot ser millor per la meva gent de Girona que La Vie en Rose interpretada per Diana Krall i Toots Thielemans. L'André i el Sarko II ho apreciaran segur ...
Ingredients
1 kg de carxofes
1 llimona
1 cullerada de farina blanca
1 pessic de sal
Es pelen les carxofes fins que queda el cor i es deixen en un bol amb aigua i el suc de la llimona. Es posen a bullir en aquesta aigua amb el suc, una cullerada de farina blanca i la sal.
Un cop bullides es deixen reposar en aigua freda.
Una segona alternativa és fer-les directament al forn amb sal i un rajolí d'oli de vainilla
Vinagreta de ceps
5 gr. de ceps assecatsOli, sal i pebre
Vinagre de poma
Es posen els ceps en remull en aigua tèbia. Un cop hidratats es posen en una cassola amb una mica d'oli a foc molt baix i es deixen confitar. Un cop confitats, s'afegeix el vinagre, al sal i el pebre i es passa pel minipimer.
Es parteixen les carxofes per la meitat i se serveixen amb la vinagreta
Fàcil i simple com les coses bones de veritat. I què pot ser millor per la meva gent de Girona que La Vie en Rose interpretada per Diana Krall i Toots Thielemans. L'André i el Sarko II ho apreciaran segur ...
Oleeee! Ens encanta veure cares noves per la Recepta del 15, no saps la il·lusió que ens fa! :D
ResponEliminaDoncs per ser que no t'agraden les carxofes t'hi has ben lluit, han de ser boníssimes així!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
M'encanten les teves carxofes, gracies per la recepta.
ResponEliminaPetonets
Molt bones amb aquesta vinagreta, si senyor! :) Una aportació deliciosa per a la recepta del 15.
ResponEliminaMOltíssimes gràcies per participar. T'esperem el mes vinent!
Petonets!
Gràcies per la benvinguda ! I tant que m'animaré a participar el més que ve. I amb la colla de receptes que heu penjat, potser haurè de cambiar d'opinió sobre les carxofes :)
ResponEliminaMolt bona recepta! La vinagreta de ceps ha de ser deliciosa. Quina sort tenir al xef Andre Bonnaure a casa.
ResponEliminaPetons.
Belén