320 gr de rigatoni (si no en tenim ho podem substituir per macarrons o penne)
2 alberginies
800 gr de tomaquet sencer cru
200 gr de mozarella ratllada
10 fulles d'alfàbrega
1 gra d'all
Formatge parmesà ratllat
Oli d'oliva
Sal
En primer lloc tallem a daus les alberginies amb pell i tot. Les deixem escòrrer durant 1/2 hora amb un grapat de sal per sobre (i així es perd l'amargor...). Quan ha passat l'estona. s'eixuguen i es fregeixen en abundant oli calent. Es reserven sobre paper absorbent.
Sofregim l'all en oli fred i s'hi afegeixen els tomàquets (triturats al gust). Es deixa coure uns 20 minuts i s'afegeixen les alberginies. Quan ho retirem del foc, s'incorporen les fulles d'alfàbrega talladetes (no han de coure), es tapa i es deixen reposar
Es cou la pasta la meitat del temps de coccio indicat a l'envàs. Es cola i es retorna a l'olla. S'hi afegeix la meitat de la salsa i es barreja.
En una safata que pugui anar al forn es posa part de la salsa, la pasta, una capa de mozzarela i es cobreix amb la resta de la salsa
Es cobreix amb parmesà ratllat i es cou al forn (calor a dalt i a baix) uns 20 minuts a 180º
I per un plat que em porta els colors i les olors de Sicília, què millor que la tremenda veu de Pietra Montecorvino, cantant Sud (2008)
I per un plat que em porta els colors i les olors de Sicília, què millor que la tremenda veu de Pietra Montecorvino, cantant Sud (2008)
És la recepta que m'explicaves entre pots de tomàquet? Quina bona pinta... Segur que la provo!
ResponEliminaVeus, amb el nom de la pasta em faig un embolic, li dic macarrons a tot!
ResponEliminaHauré de fer això de l'albergínia.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
és que la Mireia Carbó és una autèntica crack, fa viure la cuina amb una passió única... I aquests rigatoni t'han quedat espectaculars!
ResponEliminaPetonets!
Mai he tastat el macarrons d'aquesta forma, així que prenc nota!
ResponEliminaPetons
Mónica