Sopa de xampinyons

Aquesta és una recepta estupenda, una sopeta que li encantava a l'avi Pasqual. La primera vegada la vaig treure de la revista Sabores del Caprabo, pero amb els anys s'ha anat incorporant al receptari familiar. Hi han moltes variants a la xarxa com la del blog Avui menjarem, però jo em decanto per la més bàsica

Senzillament, necessitem: 

1 ceba mitjana
1/2 kg de xampinyons
un raig d'oli d'oliva
1 litre de caldo
Un grapat d'avellanes triturades

Posem oli al fons de l'olla i sofregim la ceba a foc baix. Afegim els xampinyons pelats i tallats a quarts. Deixem que es vagi coent lentament i que els xampis vagin treient l'aigua. Quan ja estan cuits, afegim un litre de caldo (el podem fer de pastilleta) i ho deixem coure uns 10 minuts més.

Ho triturem amb el minipimer i ho servim amb un polsim d'avellanes triturades a bocins. O nous

Es pot afegir crema de llet si el volem més espès, pero a mi m'agrada la versió lleugera 

I per un dia plujós com el d'avui, un homenatge a un dels grans: Purple Rain (1984) de Prince & The Revolutions.

Purple Rain (LP Version) by Prince & The Revolution on Grooveshark
 

Unknown

5 comentaris:

  1. Molt bo!!! jo faig igual la crema de xampis, però el detall de les avellanes t'ho copiaré!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Estimada Laura,
    com que no et tenim a prop (i hi havies de ser)ens hem estat passejant una bona estona pel teu blog.
    Agh! i, horror! Digues-li a la teva amiga Marta, que el Pep Noguer és un impostor. La recepta de "coca" de xocolata sense farina (juliol 2012) és una versió burda del "Pastís de xocolata" que el nostre amic André Bonnaure va inventar, que pels volts del 1988 ell -quan vam ser veïns- em va ensenyar i amb la qual ha fet feliç a molta gent, entre la qual jo m'hi compto.
    I dic burda, perquè si , en el meu estorament, no l'he malinterpretada, la dita recepta, només consisteix en la meitat de la recepta original, perquè l'original era la unió de la mateixa "massa", meitat cuita i meitat crua al damunt, posada a refredar, amb la qual cosa crea un contrast de textures refinat i saborós.
    Moltes abraçades!
    Clara Perxachs i Pere Boadas

    ResponElimina
  3. .... i diu en Pere que li dediquis aquesta peça a l'inventor:
    http://www.youtube.com/watch?v=4fhrS1WqxH0

    ResponElimina
  4. Mai he fet sopa de xampinyons i ha de ser ben bona! M'apunto la recepta per la propera vegada que hagi d'innovar amb una sopeta, que a casa agraden molt!

    ResponElimina
  5. Gràcies per la recepta! Avui mateix la provaré de fer.
    :-) Montserrat

    ResponElimina

Instagram