Aquest cap de setmana he inaugurat les celebracions del meu aniversari amb un dinar amb la Tieta Montse i el PepelĂș. I com que la tieta Montse Ă©s llaminera, li he preparat la clĂ ssica banda de pasta de full, crema i fruita per a postres. PerĂČ com que a la JĂșlia no li agrada la crema, he fet una segona versiĂł amb crema de xocolata i fruita, que tambĂ© estava "de morirse"
1 lĂ mina de pasta de full congelada (jo he fet servir la Belbake del Lindl )
Per la crema
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
100 gr de sucre
1/2 beina vainilla
40 gr de farina de blat de moro (Maizena)
3 cullerades soperes de cacau en pols o 75 gr de xcobertura de xocolata per fondre
Per la fruita
kiwi, plĂ tan, maduixa, mandarina, fruits del bosc, mango...
Per començar, preparem la base de pasta de full. Tallem planxes rectangulars, els hi dobleguem les vores per a que agafin gruix, punxem el fons i ho coem uns 20 minuts al forn, fins que estan daurades. Val la pena tenir la precaució de posar pes al damunt (llegum sec ja esta be) per a evitar que s'infli massa.
Un cop cuit, preparem la crema pastissera. Ăs la mateix recepta que la de les natilles al perfum de vainilla, perĂČ enlloc de posar 10 gr de Maicena, en posarem 40 gr. En el cas de la crema de xocolata, afegirem cacau en pols o xocolata fos i ho barrejarem amb la crema.
Cobrirem la base amb la crema i disposarem la fruita tallada a bocins. Podem optar per fer lĂnies horitzontals o verticals, a gust del cuiner i segons disponibilitat.
Ho pintem amb una mica de gelatina o cobertura per a pastissos per evitar que la fruita s'oxidi, encara que no és imprescindible. Ho servim a temperatura ambient.
I com a Banda sonora, un petit homenatge a les cançons cursis i romanticones: She, d'Elvis Costello. (si, la que surt a la BSO de Nothing Hill, 1999)
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergĂnia...
-
Per arrodonir el pastĂs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera segĂŒent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en quĂš el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sĂšrie de bons propĂČsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rĂšs dels fasts nadalencs, aquĂ us porto una recepta fĂ cil, fĂ cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. PerĂČ pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos sĂłn past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĂšcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĂ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ă nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĂ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- brĂČquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassĂł
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĂ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĂšcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĂšcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĂ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ă nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĂ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- brĂČquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassĂł
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĂ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĂšcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
de març
(15)
- Pa de cervesa negra
- Pa de cervesa negra
- Amanida americana de col
- Corona de xocolata
- Corona de xocolata
- Farcellets de mango i pasta fil·lo
- Farcellets de mango i pasta fil·lo
- Pa de plĂ tan amb gotes de xocolata
- Banana & Chocolate Dips Bread
- Tortada de Banyoles
- Tortada de Banyoles
- Conill a l'allada
- Conill a l'allada
- Bandes de fruita
- Bandes de fruita
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Quin cromatisme de colors, quina meravella! Ăs ben bĂ© que la pasta de full sembla mĂ gica, de vegades. Amb poc temps es poden fer petites obres d'art... com la teva! Feliç aniversari!! Petons
ResponEliminaOsties, té raó la Marina: quins colors!!! :)
ResponEliminajajajaja, doncs jo em paso el dia cuinejant!!!
ResponEliminaUnes postres bonĂssimes!
Una abraçada!
PreciĂłs!!! moltes felicitat!!!
ResponEliminaPetonets
Notting Hill es una de nuestras pelis y uno de los lugares que nos gusta visitar cuando nos escapamos a Londres. Por cierto, vaya currada con las frutas!!!.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-