Una de les coses que m'agraden més de la sopa de peix és que mai té exàctament el mateix gust. És una d'aquelles menges que varien segons el peix que es posi, un d'aquells plats d'aprofitament del que no es podia vendre a llotja. Podem trobar tantes receptes com families: cadascuna té la seva. Però així és com la fem a casa i com li agrada a la Marta.
Pel fumet de peix
Peix de roca: cintes, galeres, crancs, morralla, rogers, congre....
Espines i cap de rap,
Un parell de pastanagues
Un porro
Una branqueta de romaní
Tres fulls de llorer
Un pessic de sal i de pebre negre
Dos litres d'aigua
Es posa a bullir l'aigua i s'hi afegeix el peix net, les verdures a bocins grans i les herbes i condiments. Es deixa coure una mitja hora i es va retirant l'escuma amb les impureses. Un cop fet, es cola amb el xino, i s'aixafen les espines i el peix per a extreure'n tota la substància. Es pot congelar i guardar-lo per a fer altres plats com paella o fideuà o be utilitzar-lo per la sopa.
Per a la sopa de peix
Un grapat de gambes vermelles
Un grapat de cloïses
Una ceba
Dos grans d'all
Dos tomaquets madurs
Un crostó de pa dur
Una quinzena d'avellanes o atmetlles torrades
Un grapat d'arròs o de fideus de cabell d'àngel
Sofregim les gambes en una cassola amb oli d'oliva. Un cop cuites, les retirem, les pelem i les reservem pel final. En l'oli que haurà agafat el gust, sofregim la ceba i els alls tallats a llunes fines sense deixar que es torrin. Un cop comencen a agafar color, hi afegim el tomaquet pelat i tallat a daus i deixem que es vagi confitant a foc ben baix.
Quan el tomaquet ja esta fet, afegim el fumet i ho deixem coure tot junt uns deu minuts. Despres afegim el pa del dia abans i les avellanes o atmetlles torrades i ho deixem coure uns cinc minuts més. Ho passem pel minipímer fins que quedi tot ben triturat.
Hi podem afegir un grapat d'arros o de fideus prims i tambe hi afegim les gambes pelades o unes quantes cloïses.
La Banda Sonora d'aquest plat és Comfortably Numb de Pink Floyd, que sonava una nit d'estiu de fa molts anys, mentre sentiem la remor del mar als peus.
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergínia...
-
Per arrodonir el pastís de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquí us porto una recepta fàcil, fàcil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Tens raó! Mai té exàctament el mateix gust!!! :D
ResponEliminaTens raó, encara que posis el mateix no queda sempre igual !!
ResponEliminaPetons
Hola! M'encanta la sopa i el fumet de peix!! A més...fa anys que no en menjo!! Trobo interessant les bandes sonores dels plats i Pink Floid... genial per un fumet!! Mira, de fet, m'ha semblat adient dinar-te el premi "Best Blog". Espero ho rebràs com una sorpresa agradable... Mira a aquí: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html
ResponEliminaUna abraçada i fins aviat!
Dolors
P.S - si no et sap greu, posaré el teu bloc a la meva llista de favorits :)
Buf, quina sopa més bona. Mare meva!!!
ResponEliminaés una de les sopes que més m'agrada, la de peix. I amb la decoració de petxines ja és la pera!! Mengem pels ulls també, oi' ;-)) Petonets, guapa.
ResponElimina