Broquetes de botifarra i pera

Diuen que un dels trets característics de la cuina catalana és la combinació del dolç i el salat. Hi han molt exemples de plats que barregen tall i fruita: ànec amb peres, pollastre amb prunes o pomes farcides de carn.

Les broquetes que proposo pel repte de Memòries d'una cuinera del mes de maig s'inscriuen en aquesta tradició. Ben senzilles de fer, sòn boníssimes. Necessitem 


1 butifarra crua de qualitat com la de les Xarcuteries Margarit
1 pera Conference grossa

2 cullerades de sucre moré 
Una mica de mantega

Coem la butifarra com en tinguem costum. Jo les acostumo a coure en una paella en fred barrejant oli i aigua i deixant que, un cop evaporada l'aigua, es torri amb l'oli. Un cop cuita, la tallem a rodelles. 

Pelem la pera, li treiem el cor i la tallem a daus. En un pot fem fondre la mantega, hi afegim el sucre i els daus de pera. Ho deixem caramelitzar a foc ben lent. 

I ja està. Muntem la broqueta intercalant un tall de botifarra i un de pera caramelitzada.

I per la Banda Sonora, la versió de l'Smells Like Teen Spirit dels Nirvana, feta per la Patti Smith  a Twelve [2007]

Unknown

4 comentaris:

  1. M'encanta la barreja de dolç i salat!!! I aquestes broquetes han de ser sorprenents i molt bones!

    ResponElimina
  2. Aquesta és una bona combinació, i segur que sorpèn als convidats, perquè no hi estem acostumats, a veure broquetes així! Molt bona, Laura.

    ResponElimina
  3. Abans d'entrar he pensat que potser hauries fet servir les botifarres dolces, jejejeje. Però ja veig que no. És igual, barrufa moltíssim.

    ResponElimina

Instagram