Guacamole

El nom del guacamole prové del náhuatl "Ahuacamolli" ["Ahuacatl" (alvolcat) + "molli" (mole o salsa) ] i el seu origen és mexicà, tot i que ara s'ha convertit en un d'aquells plats globals que pots trobar a tot arreu. 

El guacamole agrada molt a casa i no te gaire secret. Els ingredients han de ser bons i es millor fer-lo al moment, just abans de menjar-lo. Ah, i els nachos han de ser de qualitat. Jo els compro de farina de blat de moro i mexicans, a la botiga Manjares que està al carrer Torrent de l'Olla de Barcelona. Son una mica mes cars que els de súper, pero val la pena gastar uns euritos mes. El resultat no es pot ni comparar.

I per fer guacamole necessitarem
Alvocats madurs
Tomaquet madur
Ceba -pot ser tendra
Llima o llimona
Cilantre en pols
Aji [si ens agrada picant]

Partim i treiem la polpa de l'alvocat amb una cullereta. La posem en un plat fondo i l'aixafem amb una forquilla fins que la convertim en una polpa. Diuen que deixar-hi el pinyol evita que s'oxidi. 

A banda tallem el tomàquet i la ceba a bocins ben petits. Els afegim a la polpa d'alvocat i ho amanim amb sal, cilantre i suc de llima. Si ens agrada picant, afegim també ají a bocins o en pols, però jo me l'estalvio. 

A la Banda Sonora un "must": Slave to Love cantat pel senyor Brian Ferry. Wow !

Unknown

4 comentaris:

  1. m'agrada el guacamole però no l'he fet mai, i amb la teva recepta potser no trigaré a fer-lo!!! T'ha quedat genial i segur que boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't, Neus , que segur que repetiras !!! Una abraçada

      Elimina
  2. M'encanta el guacamole. I la teva presentació m'ha agradat molt, Laura, fa mengera! Petons

    ResponElimina
  3. Ens agrada molt el guacamole, però sempre que en faig ens el mengem amb els “snacks de pasta inflada” recepta al bloc. Per si no en tinc de preparada però, prenc nota don comprar els que dius, ja que els del súper no ens agraden.
    Petons

    ResponElimina

Instagram