Passejant per RubĂ, hem descobert una botiga molt xula amb tota mena d'estris de cuina. Entre altres un motllo de mini quiche que va perfecte per a incorporar aquesta mena de preparacions a la carmanyola. Per a mi, les quiches son una soluciĂł perfecta d'aprofitament i m'he animat a estrenar-la amb un sobrant d'espinacs a la catalana que tenia a la nevera. PerĂł si la volem fer des de zero tampoc costa gens
Necessitarem
200gr. d'espinacs frescos o congelats
Un grapat de panses i de pinyons
Un paquet de pasta brisa congelada
Dos ous
100 ml de crema de llet
Rentem i bullim els espinacs amb aigua i sal. Un cop cuits -al dente- els deixem escĂłrrer amb un plat amb pes a sobre per a treure el mĂ xim d'aigua. En una paella saltegem les panses i els pinyons i quan ja estan torradets, afegim els espinacs i ho barregem tot plegat.
A banda, folrem el motllo amb la pasta brisa. La punxem amb una forquilla, hi posen cigrons crus o arrĂłs per evitar que s'infli i ho posem a coure al forn uns deu minuts.
Batem els ous, hi afegim la crema de llet i els espinacs saltejats. Un cop barrejat, omplim la tartaleta i ho posem a coure tot junt fins que esta quallat. Se serveix tebi o calent.
A la Banda Sonora, Visa FrĂĄn Utanmyra de Jan Johansson, pianista de jazz que va versionar mĂşsica tradicional sueca a l'album Jazz PĂĄ Svenska (1964).
Caram quina pinta més bona... la guardaré per fer-la un dia d'aquests!!!
ResponEliminaMoltes grĂ cies per compartir :)
M'agraden les coses mini... i el que hi has posat a dins encara més!! Petonets
ResponEliminaUn clĂ ssics dels que cal no oblidar: espinacs, panses i pinyons... Un trio bonĂssim!!!
ResponEliminaLes quiches d'espinacs sempre són un encert. Per al tupper, per a portar a una festa... i aixà a la catalana encara més!
ResponElimina