Tornem amb la segona entrega de les Pfefferkorn's Rezepten: endavant Isabel !
Diuen que el dimarts començarĂ la tardor de veritat. Aquesta preparaciĂ³ Ă©s
perfecta pels dies de fred i per les festes de Nadal. Es pot acompanyar de
purĂ© de patates casolĂ i per brĂ²quil o pèsols. Una bona varietat cromĂ tica!
Necessitem:
- 1 poma gran Golden o altra varietat que no sigui Ă cida
- 5 cullerades de mantega o margarina o tambĂ© oli d’oliva
- Una mica de sucre (mitja cullerada de café)
- 2 claus
- 1 cullerada de postre de sal
- Mitja cullerada de postre de pebre blanc
- 2 cullerades de vinagre
- 2 tasses d’aigua
- 1 tassa de vi negre (o blanc)
La prepararem:
Trèiem les fulles exteriors de la col.
Tallem els quarts i tallem la base blanca.
Partim la poma , trèiem les llavors i la tallem un là mines
Pelem la ceba, la tallem en dues meitats i li clavem els claus
- Posem la mantega, margarina o oli a una cassola gran
- Afegim la col i la poma i les escalfem
- Incorporem el sucre i les cebes, la sal, el pebre, el vinagre i les dues tasses
- d’aigua sobre la col
- Ho tapem i la deixem uns 45 min a foc lent
- Apartem la ceba i hi aboquem el vi
AixĂ² te molt bona pinta, perĂ² que es? una especie de xucrut? Es menja sol o d'acompanyament? A m em sembla que m'agradaria molt aixĂ²!!!
ResponEliminaHa d'estar molt bona, m'aguardo aquesta recepta ara que ja sera temps de la col lombarda.
ResponEliminaCaram, quina recepta més original per nosaltres, és clar! Sembla que la cuina no s'acabi mai....! Petons i grà cies per compartir-ho!
ResponEliminaAquest plat diu: menja'm!! Mai he cuinat amb col lombarda...i crec que si començo a fer-ho serĂ¡ amb aquest plat, a veure si Ă©s veritat i demĂ ve la tardor! Petons
ResponEliminaJo la menjo i estĂ bonĂssima! Ara n'Ă©s l'època a SuĂ¯ssa i tot sovint acompanya el "Wild" amb els "Spätzle" perĂ² no l'he cuinada mai... a veure si ho intento un dia :)
ResponElimina