Farcellet de sobrassada i mandarina

Vaig aprendre aquesta recepta al Taller de rebosteria salada de l'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebrón i em vaig prometre que la faria a casa. El gust cítric de la mandarina atempera el gust fort de la sobrassada i fa una combinació sorprenent. L'embolcall amb pasta fil.lo acaba d'arrodonir el mos, que ens pot funcionar perfectament com a entrant i fins i tot com a pica-pica en un picnic, ara que ve el bon temps.

Necessitem per a 16 farcellets
100gr de sobrassada
la pell ratllada de dues mandarines
64 quadradets de pasta fil.lo de 10 x 10 cm
Mantega per pintar


Barregem la sobrassada amb la pell de la mandarina i fem unes boletes petitones. 

A banda, anem tallant els quadradets de pasta fil.lo i els anem superposant fins a quatre capes, pintant amb mantega entre capa i capa.


Anem posant els quadrats de pasta fil.lo dins d'un motllo de magdalenes petites i els anem farcint amb la boleta de sobrassada i mandarina.

Tanquem el farcellet i els coem al forn a 180º uns cinc minuts. I ja està: senzill i sorprenent.

A la Banda Sonora, la [Per]versió d'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien de Digue'm que m'estimes.

I aquest cop el maridatge és un repte ja que la sobrassada te un gust fort i és molt grassa. Pero les cracks d'Andana Enoteca tenen propostes per tot. I aixi ens comenten: Pensamos que le va estupendamente un buen Fino como por ejemplo FINO JARANA de Bodegas Lustau, criado con el sistema tradicional de soleras y criaderas en botas de roble americano . El alcohol (15% vol) ayuda a limpiar la sensación grasa que aporta la sobrasada. ¡Se me hace la boca agua!

Unknown

5 comentaris:

  1. Serà qüestió de posar-nos-hi per comprovar aquesta combinació de sobrassada i mandarina. Amb dolç, només he barrejat la sobrassa amb mel i ja m'encanta!! Em sembla que amb mandarina encara ha de tenir un gust més explosiu! Bona proposta de l'Espai Cuina'm. Molt bona banda sonora, la d'Anna Roig!

    ResponElimina
  2. Uau! quina explosió de gustos! la primera impressió ha de ser curiosa, la veritat és que mai hagués pensat en barrejar sobrasada i mandarina en un mateix plat, però ho provaré perquè tot s'ha de provar, i més si ens ho recomanes! Petons

    ResponElimina
  3. Què bons aquests farcellets!! els vaig fer l'altre dia i ja me'ls demanen!!! Bona setmana

    ResponElimina
  4. Em sembla que tots ens hem quedat clavats a la barreja "sobrassada-mandarina" Ualaaaaaaa quina idea!! D'entrada sobta però fan falta molts pocs segons per imaginar-s'ho i llepar-se els dits! Genial Laura!
    Una abraçada

    ResponElimina

Instagram