I el Tandoori massala és una barreja d'espècies que vol dir "barreja per a coure al forn tandoor". És originària de la India i Pakistan, i encara que cada regió te la seva proporció particular, acostuma a portar coriandre, canyella, cardamom, caiena, comí, gingebre, clau, llorer, nou moscada, api, sal i oli de llimona.
Aixi, quan parlem de pollastre tandoori ens referim tant a la forma de cocció com al fet d'estar condimentat amb la barreja d'espècies. Pero com que de forns tandoor no n'acostumem a tenir a Barcelona, prepararem el pollastre tandoori amb el marinat d'espècies.
Necessitarem:
1 pit de pollastre tallat a daus
1 iogurt natural
2 culleradetes de tandoori massala
La preparació és molt simple. El dia abans barregem el iogurt i les espècies i deixem marinant el pollastre un mínim de 24 hores. Si el volem més picant, podem afegir una tercera culleradeta.
L'endemà,coem el pollastre recobert de la salsa de iogurt o al forn o directament a la graella. Hi afegim una miqueta d'oli per ajudar a que quedi torrat. Hem de vigilar que quedi cuit pero no ressec. Ho podem servir acompanyat d'arròs basmati.
Namasté
A la Banda Sonora d'avui, Homelands de Nitin Sawhney. Bases hindús passades pel jazz britànic. (Café Del Mar - Vol. 6, 1999)
Per al maridatge del pollastre tandoori amb arros basmati la Paloma en recomana: Es un plato muy especiado por lo que necesitamos un tinto pobre en tanino y con cierta acidez. Le viene muy bien GONZO 2011, un tinto de viñedos viejos de garnacha de la zona de Toledo. de la Denominación de Origen Méntrida, complejo y mineral, muy pulido y poco estrucurado. ¡A disfrutar!
Mai serà ben bé com amb els forns tandoor però aquí, al nostre país, també podem tastar pollastre tandoori ben bons. Ï, sobretot, si els fem a casa com el teu! No ho sabia, això del iogurt... petons!
ResponElimina