Pensareu que és un títol una mica extrany, no? Les coques de llimona tenen gust de llimona. Pero moltes vegades nomès és un lleuger aroma que evoca el cítric original. En canvi, aquesta recepta que proposo si que te gust de llimona. I per això, o agrada molt o no agrada gens.
A la xarxa, hi ha moltes receptes de cocs de llimona. Molts d'elles sòn variants de la coca de iougurt, en la qual s'utilitza un iogurt amb gust de llimona i una mica de pell ratllada, com el meravellòs Bizcocho rápido de limón de la Su de Webos Fritos. Una altra variant entronca amb la cuina tradicional valenciana utilitzant gasoses i coent la coca en una llauna (d'aqui el nom) com la Coca llanda de llimona.
Però desprès de molt buscar, n'he trobat una que m'ha robat el cor perque utilitza TOTA la llimona. I amb llimones del jardi de la Torre, 100% naturals i amb una pell boníssima i sense cap producte químic, val la pena.
Necessitarem:
1 llimona sense tractament químic
200 gr de sucre
3 ous
70 gr d'oli (de girasol o oliva)
175 gr de farina
1 sobre de llevat Royal
Netejem la pell i tallem a vuitens la llimona. Ho triturem tot amb el robot de cuina fins que quedi una pasta. Ho reservem.
Batem els ous i el sucre fins que blanquegin. Si volem fer un pastís mes esponjos , separem els rovells i les clares i aquestes les batem a punt de neu i les afegim al final de la barreja.
Emulsionem la massa abocant l'oli mica a mica fins que es vagi incorporant. Despres hi barregem el triturat de llimona, la farina i el llevat.
Ho barregem ben be fins que tot agafi consistència. Ho deixem reposar uns 10 minuts
Escalfem el forn a 180º. Quan ja està calent, introduim el pastís en un motllo que haurem preparat com sempre (mantega i farina en pols) . Ho coem fins que, al punxar, surti l'agulla neta.
Ho servim empolsinat de sucre glas
I de Banda Sonora, una versió del Calling You cantada per Caecilie Norby (My Corner Of The Sky, 2003)
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergínia...
-
Per arrodonir el pastís de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquí us porto una recepta fàcil, fàcil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
de febrer
(14)
- Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella
- Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella
- Conill al cava esbravat
- Conill al cava esbravat
- Mousse de xocolata blanca i mascapone
- Mousse de xocolata blanca i mascapone
- Tagine de pollastre amb olives
- Tagine de pollastre amb olives
- Vichyssoise
- Vichyssoise
- Coca de llimona amb gust de llimona
- Coca de llimona amb gust de llimona
- Pa de maduixa i xocolata blanca
- Pa de maduixa i xocolata blanca
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Eps! Aquesta és nova, laura! No l'havia llegit mai. M'agrada! Tampoc no sabia això de les coques valencianes amb gasosa... molt interessant, molt! Petonets
ResponEliminaA mi m'enamora el tema 'gust a llimona' hehehehe
ResponEliminaAmb el teu permís, o més ben dit sense el teu permís, m'he permès plagiar-te la recepta. Però he de dir que el resultat és sensacional. Moltes gràcies!
ResponEliminahttp://paella-sushi.blogspot.fr/2013/03/coca-de-llimona.html
És boníssim aquest coc, i realment el gust a llimona és important. el faig molt semblant al teu i és un dels primers cocs que vaig penjar al blog.
ResponEliminaPtnts
Dolça
M'agrada la recepta, provaré de fer-la. Gràcies.
ResponElimina