Aquest cap de setmana tocava repte del #ComandoPanarra: un pa de maduixa i xocolata blanca del llibre Panes Creativos del Daniel Jordà . Encara que a la recepta original el resultat eren una mena de panets rodons, jo he optat per utilitzar el motllo de pa d'IKEA que va la mar de bé per aquests menesters.
El resultat és una mena de brioix dolcet molt i molt bo, molt adeqüat per esmorzars i berenars. Encara soc molt aprenenta amb aquest món de les masses llevades, però mica a mica la farina i jo ens anem entenent i comencen a sortir coses interessants.
Per a fer aquest pa, necessitarem:
500 gr de farina de força
35 gr de sucre
10 gr de sal
30 gr de llevat fresc de forner
100 gr de mantega
2 ous mitjans
150 gr d'aigua
200 gr de xocolata blanca (la pastilla de Nestlè fa 180 gr)
100 de maduixes deshidratades
En primer lloc, barregem tots els ingredients menys la mantega, la xocolata i les maduixes, tallades a bocins, que afegirem quan la massa ja estigui lligada.
Ho deixarem reposar uns 45 minuts
Tensarem, plegarem i farem boles de la massa. En el meu cas jo l'he deixat en una sola peça. Ho posarem dins del motllo, untat amb mantega i ho deixarem llevar tapat amb un drap de coto o fil fins que dobli el seu volum (en el meu cas han estat un parell d'hores, però depen de la temperatura)
Encendrem el forn a temperatura mà xima. Un cop calent, posarem a coure el pa a 200º amb calor de dalt i de baix uns 30 minuts (fins que estigui torradet i l'agulla de fer mitja surti neta)
El deixem refredar sobre una reixeta.
I per la Banda Sonora, una versio del If You Need Somebody, de l'Sting interpretada per la Silje Nergaard:
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Per arrodonir el pastÃs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
Hola, hola.....ja fa una setmaneta que he tornat d'Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar tur...
-
Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orÃ...
-
El Banana Bread és una recepta tÃpica nordamericana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks . La primera menció apareix durant...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Els mesos d'estiu son mesos de repesca al Cooking the Chef. El mes de març la xef proposada va ser la Carme Ruscalleda i quefers v...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergÃnia...
-
Passejant per RubÃ, hem descobert una botiga molt xula amb tota mena d'estris de cuina. Entre altres un motllo de mini quiche que va pe...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
de febrer
(14)
- Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella
- Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella
- Conill al cava esbravat
- Conill al cava esbravat
- Mousse de xocolata blanca i mascapone
- Mousse de xocolata blanca i mascapone
- Tagine de pollastre amb olives
- Tagine de pollastre amb olives
- Vichyssoise
- Vichyssoise
- Coca de llimona amb gust de llimona
- Coca de llimona amb gust de llimona
- Pa de maduixa i xocolata blanca
- Pa de maduixa i xocolata blanca
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Dons tè molt bona pinta, segur que estava molt bò !!
ResponEliminaFa molt bona pinta aquest pa...de mossegada!!!
ResponEliminaPetonets.
Apa, que bo!! Aquest pa ha de ser un vici incontrolable!! Petons
ResponElimina