Quan van obrir els primers restaurants de fast food a Barcelona, jo tenia passió per l'Amanida del Coronel Sanders del Kentucky Fried Chicken. Tots tenim pecats de juventut, i jo ara seria incapaç de menjar-me un producte tant plé de conservants i additaments, pero segueixo pensant que el gust tenia un nosequé que m'encantava.
Pero com que ara ja n'hem après una micona, vaig pensar que tampoc havia de ser tan dificil de preparar-ne una de casolana i sense la vessant aquesta trash-food. De fet, el Coleslaw va ser dut als Estats Units pels immigrants holandesos que es van assentar a la riba del Riu Hudson durant el segle XVIII. El seu nom prové de la paraula holandesa "koolsla", abreviatura de "kool salade". I en definitiva, no deixa de ser una amanida de col i pastanaga marinada.
Podem trobar moltes receptes a la xarxa. Jo he partit de la de la recepta El bloc de la mami, que m'ha semblat fà cil i prometedora, tot i que he fet alguna petita aportació personal.
Necessitem:
1/2 col petita: pot ser blanca, d'olla, lombarda...
1 pastanaga gran
3 culleradetes de sucre morƩ
El suc d'una llimona
Per la maionesa
Un ou
Un got d'oli d'oliva
Un rajolĆ de vinagre, jo l'he posat de mel
1 culleradeta de mostassa a l'Antiga, de granet
Tallem la col en juliana ben primeta, descartant els tronxos gruixuts. TambƩ pelem la pastanaga i la ratllem amb un ratllador de forat gran. Ho posem en un bol i li afegim el sucre i el suc de llimona.. Ho barregem bƩ.
A banda, fem una maionesa. Una manera senzilla es posar l'ou, l'oli, la sal i el raig de vinagre dins del pot de la batedora, introduir el braç del túrmix fins al fons i comencen a batre la barreja sense moure el braç. Quan la maionesa comença a lligar, anem pujant el braç a poc a poc per aconseguir que acabi de lligar la maionesa. Hi afegim la cullerada de mostassa i ho barregem.
Aboquem la maionesa sobre la col i la pastanaga i ho deixem marinar a la nevera com a mĆnim mitja hora. Ćs molt mes bo d'avui per demĆ . Acompanya de meravella un pollastre, una carn a la barbacoa o simplement com a primer plat de carmanyola.
A la Banda Sonora, el Just in Time cantat per la Nina Simone que apareix al final de la meravellosa Before Sunset (2004). Boy, you're gonna miss that plane....
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a comenƧar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per comenƧar, vam fer albergĆnia...
-
Per arrodonir el pastĆs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en quĆØ el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebƩ ni ve de gust cuinar. I a mƩs, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat Ʃs que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
▼
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ▼ de setembre (9)
-
►
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
jo me'n feia tips al Kentuky, quan anava a la facultat... El primer "Kentuky fried chicken" de Barcelona estava al carrer Aribau, just al darrera de la Universitat. Hi feiem cap tot sovint per menjar l'"amanida del coronel" i unes "ribs" molt bones que van deixar de fer, desgraciadament....
ResponEliminaMolt bo! I amb la Nina simone de fons... ja toques el cel... Petons!
ResponEliminahehehe... jo havia comès el mateix pecat de joventut, i reconec que l'amanida de col em segueix agradant molt, amb el seu toc cruixent i el gust avinagrat de la salsa. n'he fet a vegades a casa, però ja veig que fa massa temps i hauré de tornar-hi...
ResponEliminaQuè fort Laura, a mi em va passar igual, de joveneta quan anava amb les amigues al KFC (com si allò fos "lo mÔs"....) em demanava aquella amanida perquè em tenia molt encuriosida. De fet la vaig preparar un dia a casa perquè algú (viatjat) em va dir que portava mayo+sucre (no hi havia internet llavors) i fa poc vaig veure la recepta al karakia (crec). M'has fet venir ganes de tornar a menjar-ne :-)
ResponEliminaM'encanta la col en amanida, l'haurƩ de tastar!!
ResponEliminaQuina pinta mes bona!!!
ResponEliminaPetonets.