Momos de pernil dolç i xampinyó


La revista Cuina convoca el Segon concurs de cuina per a bloguers, amb el pernil cuit com a ingredient obligatori. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 21 de setembre a Manlleu, Dia CUINA 2013, dins la Fira del Porc i la Cervesa.. I jo no m'ho vull perdre pas.

I despres de donar voltes i voltes, he triat una recepta típica del Tibet i el Nepal, els momos. Sòn una mena de raviolis farcits de les coses mes diverses i que es couen al vapor. Variants dels momos son les gyozas japoneses, els dumplings xinesos o els bánh chẻo vietnamites. Son una mena de raviolis cuits al vapor, farcits amb tota mena de combinacións. 

Per a l'ocasió, jo m'he empescat un farcit a base de pernil dolç  que ha sortit força bo. 

Necessitarem: 

Per la massa
150 gr de farina blanca
100 ml d'aigua tèbia
1 culleradeta d'oli de girasol

Pel farcit
70 gr de pernil dolç 
5 o 6 xampinyons
Un bocí de porro o ceba tendra
Gingebre fresc ratllat
Coriandre (opcional)

Per a fer el momo:  
Barregem la farina, l'aigua tèbia i l'oli i el pastem fins que la massa es lliga. La deixem reposar un amitja hora tapada amb paper film. Un cop ha reposat la pastem de nou i fem boletes d'uns 15gr que aplanem amb el corró fins fer un cercle de massa fina

A banda, triturem amb la picadora el pernil dolç, els xampinyons i el porro i afegim el gingebre ratllat i el coriandre. Ho barregem bé

Farcim els momos amb una culleradeta d'aquest farcit i els tanquem com veiem aqui o aquí

Els coem una mitja hora en una vaporera xina o en una olla de vapor convencionals. Es serveixen acompanyats amb salsa de soja. 

I a la Banda Sonora, A Waltz For A Nigth cantat per la Julie Delphy a la pelicula Before Sunset (2004). Uff !

Unknown

4 comentaris:

  1. Bona proposta!!!
    L'any passat vaig quedar finalista i vaig poder participar de les activitats que ens van programar en el Primer dia Cuina! Va estar molt bé!!!
    A veure si hi ha sort i aquest any repetim! ;)
    Sort i petons!!!

    ResponElimina
  2. Molt bona proposta...jo també tinc els momos al blog, una opció bona, fácil i sana. I els teus están fantàstics.
    la fira de la cervessa de Manlleu està genial, ojalà hi puguis anar. Jo la vaig disfrutar l'any passat!!!!!

    ResponElimina
  3. No coneixia gens aquests raviolis tibetans... amb aquest farcit han de quedar molt gustosos.
    Molta sort en el concurs!

    ResponElimina
  4. Jo tampoc coneixia els momos però m'encanten les gyozas i aquest tipus de plats així que no dubtaré gens en probar la teva proposta!! Sort amb el concurs!!

    ResponElimina

Instagram