Els Reis m'han portat un motllo de silicona per fer bombons i he pensat que per estrenar-lo i aprofitant que els Uoquis venen a sopar, podria fer un petit aperitiu de gominoles de Dry Martini.
De Dry Martinis n'hi ha per tots els gustos. Sir Winston Churchill considerava que la bona proporció era omplir el vas de ginebra i donar una ullada a l'ampolla de Martini. James Bond el demanava sempre «stirred, not shaken» (tècnicament se'n diu un "Bradford" d'això). I els cirurgians militars de la sèrie serie MASH (1972-1983) es prenien Martinis a la selva de Corea amb ginebra de destil·lacio casolana.
[Nota d'un gran amic expert en alcohols: "dit amb tot el carinyo del món, aixó no és DRY, pertant no és Dry Martini: Formula. Mulla gel amb Martini sec ( O com Hemingway amb Nouilly Pratt) Sec!, llença el liquid, posa una ginebra adient ( La Beefeater és massa perfumada, a casa tenim la Giró que és perfecte), remena bé i serveix (la oliva és opcional!)...Tindràs una AUTÉNTICA Bala de Plata!" )
[Nota d'un gran amic expert en alcohols: "dit amb tot el carinyo del món, aixó no és DRY, pertant no és Dry Martini: Formula. Mulla gel amb Martini sec ( O com Hemingway amb Nouilly Pratt) Sec!, llença el liquid, posa una ginebra adient ( La Beefeater és massa perfumada, a casa tenim la Giró que és perfecte), remena bé i serveix (la oliva és opcional!)...Tindràs una AUTÉNTICA Bala de Plata!" )
Vistes les múltiples possibilitats, he optat per un "Dry Martini" al meu aire: força Martini bianco i un xorret de Beefeter. He partit de la recepta fantà stica dels blogaires de La cuina vermella, però, com sempre, l'he adaptat a la meva manera.
100 ml de Martini Bianco
6 gr de gelatina en full (3 fulls)
Una mica de ginebra
Ratlladura de pell de llimona
1 pot petit d'olives farcidesEn primer lloc, posem en remull els fulls de gelatina amb aigua freda.
Ratllem la pell de la llimona i en posem un polsim dins de cada motllo. Si el motllo no és de silicona, cal pintar-lo amb oli de girasol i un pincell.
Posem una oliva farcida dins de cada compartiment.
A banda, escalfem el Martini i la ginebra (fins a 25ª. Si no tenim termòmetre, quan estigui tebi)
Es retira del foc i s'hi barreja la gelatina escorreguda, que es disoldrà fà cilment. Es bolca la barreja dins de cada motllo i es deixa refredar a la nevera (un mÃnim de dos hores).
Es desemmotlla i es serveix. I a tenir dolços somnis...
Molt bé Laura aquest blog. Estic organitzant un grup per fer un taller japo en un establiment que han obert prop de casa. Serem uns 8 o 10. Ja et mantindré informada. Un petó. Per cert tinc que provar la truita.Artur
ResponEliminaPrecisament ara estic fent l'assignatura de cocteleria al mòdul de xef entrants i postres i hem après a fer l'autèntic Dry Martini :)
ResponEliminaL'opció amb gelatina és genial per deixar els convidats bocabadats!
M'encanta aquest aperitiu! El fem sempre que podem... Una vegada el vam fer massa carregat de gelatina i quedava com una gominola alcohòlica... Espectacular! Un petó, Laura
ResponEliminaHo tastaré sense dubte!!! Ja et diré... Grà cies!!!
ResponElimina