Avui era un d'aquells dies que tens la nevera amb miques: un parell de porros, unes tires de bacon, uns quans bolets... Cap d'aquests ingredients permetia fer una preparacio per a ell mateix, però de la seva combinació, alguna cosa en podria sortir.
I que millor que una quiche? Un pastÃs salat que gairebé és un à pat en si mateix. La més habitual és la Quiche Lorraine, (com ens mostra el blog Las recetas de mamá) però se'n poden fer de motÃssimes coses, com la Quiche de verdures de El món de Juju o les propostes de Quiches variades de Els fogons de la Bordeta.
Hem fet servir:
Un parell de porros
un grapat de gÃrgoles
unes tires de bacon
1 placa de pasta de full
un parell d'ous
1 pot de crema de llet per cuinar (200ml)
sal i pebre
Es tallen el bacon, el porro i les girgoles a bocins. Es saltegen per separat (cadascú te un tems diferent de cocció). A banda, deixem descongelar la placa de pasta de full, l'estirem i forrem un motllo. Es punxa el fons amb una forquilla i es posa a coure a 180º durant uns 15 minuts. Es baten els ous i la crema de llet. S'afegeixen els ingredients i es remena. S'afegeix sal i pebre negre molt
S'aboca la barreja dins del motllo, i es cou a foc moderat fins que qualla. I pim-pam, ja ens la podem menjar !
I per un dia de pluja com avui, ve de gust escoltar a la meravellosa Judy Garland brodant un Stormy Weather.
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergÃnia...
-
Per arrodonir el pastÃs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
- ► de setembre (14)
-
▼
d’abril
(16)
- Pollastre amb carbassa i canyella
- Pollastre amb carbassa i canyella
- Quiche de formatge, espinacs i xampinyons
- Quiche de formatge, espinacs i xampinyons
- Taller de tapes amb Xesco Bueno
- Taller de tapes amb Xesco Bueno
- Roses de poma
- Roses de poma
- Rosca de fruits del bosc
- Rosca de fruits del bosc
- Quiche pim - pam
- Quiche pim - pam
- Crumble de peres
- Crumble de peres
- Galetes de sucre de "The Settlement"
- Galetes de sucre de "The Settlement"
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Per ser un "apaño", te molt bon aspecte.
ResponEliminaJo també faig la quiche lorraine de Las recetas de mamá, surt espectacular! M'encanta la quiche i és una opció ideal per aprofitar rampoines de la nevera! Jeje!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
Pim, pam, pum! I una bonÃssima quiche al plat! M'encanten aquest tipus de plats, perquè entre setmana no tinc gaire temps i les solucions rà pides sempre s'agraeixen!
ResponEliminaAixó si que es cuina d'aprofitament !!!...
ResponEliminaPetonets.
M'encanten les quiches, sempre tenen èxit i les pots improvisar amb el que tinguis a la nevera ;)
ResponElimina