Dades personals
Falafels
Amb ocasió de l'aniversari del meu amic Joan, m'he animat a estrenar-me amb el llibre de receptes Fresh Flavors from Israel, que he dut del viatge d'aquest estiu.
He començat pel que és, amb tota seguretat, un dels plats més populars del Pròxim Orient: els falafels. Son petites porcions de pure de cigrons especiats, fregits en oli ben calent que es poden menjar tan com a plat com dins d'un pa de pita, acompanyats d'enciam en juliana, tomaquet i ceba.
I a mĆ©s, he estrenat un estri que vaig comprar al mercat de Natzaret: una "falafelera", que permet donar la forma adecuada a les boletes. Un dels gadgets mĆ©s insòlits de la meva col·lecció al que, segur, trobarĆ© altres utilitats
Els cigrons poden ser secs. En aquest cas, cal deixar-los en remull des de la nit anterior: Però també es poden fer amb cigrons ja cuits de pot o comprats a granel a la parada de llegum cuit dels mercat.
En tot cas, necessitarem:
1 pot de cigrons cuits (uns 750 gr)
1 ceba
2 grans d'all
2 cullerades soperes de julivert picat fresc
2 cullerades soperes de farina blanca
1/2 sobre de llevat Royal
2 cullerades d'espĆØcies per a falafel: comĆ, coriandre, cardamom i pebre negre
Triturem els cigrons no massa fins (si queden bocinets, són mes cruixents), juntament amb la ceba, els grans d'all i el julivert. Hi barregem la farina, el llevat i la barreja d'espècies i ho deixem refredar a la nevera almenys una hora.
Fem les porcions amb l'ajut de la falafelera i ho fregim amb oli ben calent, procurant que quedin cuits per dins i torradets a l'exterior.
Com a Banda Sonora, Norwegian Boatsong (At First Light, 2002), cantada per la Silje Nergaard, que m'acompanya des de fa uns dies. SobĆØrbia.
Unknown
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a comenƧar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per comenƧar, vam fer albergĆnia...
-
Per arrodonir el pastĆs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en quĆØ el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebƩ ni ve de gust cuinar. I a mƩs, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat Ʃs que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
-
▼
de setembre
(14)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Melmelada de tomĆ quet
- Melmelada de tomĆ quet
- Falafels
- Falafels
- Gelat d'stracciatella
- Gelat d'stracciatella
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Mercats a Terra Santa
- Mercats a Terra Santa
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Ostres, quin estri mƩs estrany, no sabia que exisitia :)
ResponEliminaM'agraden molt els falafels, tot i que jo normalment els acabo al forn ;)
nomes per llegir 'falafelera' ja ha valgut la pena despertar-se avui, jajajaja. M'encanta! :)
ResponEliminaBet, els falafels m'encanten... a veure si m'apunto la teva recepta i m'hi animo! FantĆ stica proposta d'avui. Petons
ResponEliminaGemma, m'apunto la idea del forn (i aixĆ son menos oliosos). GrĆ cies ! Starbase, com vols que li digui a un "aparatu" que serveix per a fer prĆØcisament falafels. I Marina, grĆ cies pel comentari. A mi tambe m'encanten i son molt fĆ cils de fer
ResponElimina