El gelat d'stracciatella es un dels meus preferits. El seu nom ve del terme italiĆ stracciato, que vol dir "fet a bocins". Consisteix en una base de gelat de nata barrejada amb petites lĆ mines cruixents de xocolata.
Quan els blogaires de La recepta del 15 ens van proposar una recepta amb xocolata em va venir rĆ pidament al cap: un gelat d'stracciatella !A la xarxa hi ha moltes versions d'aquest gelat. Des de les preparacions originals italianes com el Gelato alla stracciatella de Genovino o el Gelato alla panna de Giallo Zafferano, a les versions locals de l' Stracciatella de Facilisimo.com o la de La cocinita de Marisalas
Hi ha variants amb rovell d'ou i sense, amb vainilla, mes dolces o menys. Pero sempre parteixen d'una combinacio bà sica que és la que jo he fet servir: llet, nata, sucre i bocins de xocolata.
Ens caldrĆ :
500 ml de nata lĆquida per muntar
200 ml de llet
150 gr. de sucre
1 culleradeta de sucre avainillat
4 clares d'ou
100 gr de xocolata negre
Escalfem a foc baixet la llet, la nata, els sucres. Quan esta gairebé a punt de bullir, ho retirem. A banda muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja. Ho tornem a coure sense bullir a foc ben baix.. Ho retirem i ho deixem refredar, primer fora de la nevera i desprès unes hores a dins.
Quan està fred, ho posem a la geladora i ho anem emulsionant. Agafem la presa de xocolata (jo he fet servir una xocolata al 70%, però va a gustos), la tallem a bocins i la passem per la picadora fins obtenir trossets petitons. Els afegim al gelat quan està gairebé fet i deixem que la mà quina ens el barregi.
Ens el podem prendre sol, espolvorejat amb cacau o acompanyant un brownie.
I que millor que una peƧa del gran Paolo Conte, Gelato al Limon (1975), que no parla d'stracciatella pero se li acosta forƧa
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a comenƧar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per comenƧar, vam fer albergĆnia...
-
Per arrodonir el pastĆs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en quĆØ el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebƩ ni ve de gust cuinar. I a mƩs, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat Ʃs que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolƧos
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tĆØcniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfĆ brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ć nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallĆ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calƧots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolƧos
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolƧ
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plĆ tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tĆØcniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
-
▼
de setembre
(14)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Melmelada de tomĆ quet
- Melmelada de tomĆ quet
- Falafels
- Falafels
- Gelat d'stracciatella
- Gelat d'stracciatella
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Mercats a Terra Santa
- Mercats a Terra Santa
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Jo, aquest estiu, ni un gelat he pogut tastar...però el d'stracciatella el tinc publicat de l'any passat perquè a casa, ens encanta...
ResponEliminaPetonets.
Ummm que boooo !!!
ResponEliminaPetons
Ćs un dels meus preferits! I no m'havia plantejat mai fer-lo a casa, o sigui que m'enduc la recepta!
ResponEliminaMoltes grĆ cies per participar!
Petons
Sandra
No sabia d'on li venia el nom, m'encanta descobrir-ho!
ResponEliminaTambƩ Ʃs un dels meus preferits :)