Un any més, la Fundació del Banc d'Aliments organitza el Gran Recapte, que és una campanya solidària de recollida d'aliments de llarga caducitat que es distribueixen entre les persones que ho necessiten.
En el Gran Recapte hi participen mes de 700 supermercats i mercats de Catalunya, i molts voluntaris que ajuden a la recollida, emmagatzemament i distribució dels aliments i es farà els dies 30 de novembre i 1 de desembre a tot Catalunya. No teniu excusa, es pot contribuir fins i tot online. Aquí us ho expliquen ben clar
Els bloguers també volem posar el nostre granet de sorra i per això participem a la convocatòria Blogs contra la Fam. La idea és que el màxim nombre possible de blogs de cuina publiquin el dia 30 de novembre una recepta amb algun dels aliments que es demanen: pasta, llegum sec, oli, llet i llaunes de conserva de peix.
I jo em sumo a la iniciativa i a més de donar aliments (va, home, que són baratets) proposo una recepta típica de l'Orient Mitjà: llenties amb arròs i ceba cruixent anomenada Mejadra. He tret la recepta del Flesh Flavors from Israel, encara que aquest plat es pot trobar per tota la Mediterrània amb el nom de Mujarradah als paisos àrabs. I a casa nostra també, tot i que sense el toc oriental que li aporta el comí.
Ens caldra:
1 got de llenties marrons
2 gots d'arròs
3 gots d'aigua
Oli d'oliva (per a fregir)
3 cebes
1 cullerada de comí
Sal i pebre acabada de moldre
Pel guarniment (opcional)
2 cebes
Oli per a fregir
(les mides a la recepta eren en "cups", pero en realitat és una proporció 1 + 2 + 3)
Es couen les llenties fins que s'estoven (uns 30 minuts). S'escorren i es reserven
Sofregim la ceba tallada a tires en una paella fins que es torni rossa. S'afegeixen les llenties i les condimentem amb la sal, el pebre i el comí
Afegim l'arrós i el sofregim un minut o dos fins que els grans es tornin perlats
Afegim 3 gots d'aigua bullint, esperem que arrenqui el bull de nou, abaixem el foc, ho tapem i ho coem durant 20 minuts. Apaguem el foc, ho remenem amb una forquilla, ho tapem de nou i ho deixem reposar 10 minuts abans de servir.
Ho servim coronat d'anelles de ceba torradetes i cruixents.
I com a Banda Sonora, i perquè les llagrimes s'aixuguin per si soles davant aquesta onada solidària una canço de la gran Amy Winehouse: Tears Dry on Their Own (Back to Black, 2006)
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Per arrodonir el pastís de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
Hola, hola.....ja fa una setmaneta que he tornat d'Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar tur...
-
Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orí...
-
El Banana Bread és una recepta típica nordamericana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks . La primera menció apareix durant...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Els mesos d'estiu son mesos de repesca al Cooking the Chef. El mes de març la xef proposada va ser la Carme Ruscalleda i quefers v...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergínia...
-
Passejant per Rubí, hem descobert una botiga molt xula amb tota mena d'estris de cuina. Entre altres un motllo de mini quiche que va pe...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfàbrega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- ànec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallà
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plàtan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
-
▼
de novembre
(14)
- Mejadra (llenties amb arrós) pel Gran Recapte 2012
- Lenties amb arrós (Mejadra) pel Gran Recapte 2012
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Llom ametllat
- Llom ametllat
- Saltat de camagrocs, espàrrecs de marge i alls ten...
- Saltat de camagrocs, espàrrecs de marge i alls ten...
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)



Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada