Quan les germanes de les Memòries d'una Cuinera van proposar fer magdalenes pel mes de novembre, jo vaig pensar: però si en tinc una pila de receptes al blog ! Magdalenes amb pera, magdalenes (gairebé) perfectes , magdalenes amb mel, mató i pinyons, magdalenes de iogurt i granet d'ametlla i fins i tot uns muffins de coco i préssec que s'hi assemblen força (però no són el mateix com explica la entrada diferència entre una magdalena, un muffin i un cupcake)
Però desprès he pènsat que l'ocasió s'ho mereix i que valia la pena fer unes magdalenes d'hivern, amb pell de taronja (ara que comença la temporada) i unes panses remullades en rom.
Ens caldrÃ
4 ous
200 gr de sucre
200 ml d'oli de girasol (ho podeu substituir per mantega pero surten mes feixugues)
La pell d'una taronja ben formosa, escaldada i esbocinada
200 gr de farina
1 sobre de llevat
Un grapat de panses i uns 30 ml de rom
En primer lloc separarem els rovells de les clares. De fet, no és imprescindible però em feia ilusio estrenar un separador de clares que em vaig comprar a la botiga Gadgets de Cuina.
Un cop tenim els rovell a banda, els batem amb el sucre. Un cop comencen a blanquejar, hi afegim l'oli, seguim barrejant, hi aboquem la pell de taronja ratllada (o esmicolada) i finalment la farina amb el llevat.Ho barregem enèrgicament fins que quedi una massa lligada. Hi aboquem les panses que haurem deixat en remull almenys mitja hora amb el rom i ho barregem per a que es reparteixin
A banda batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i les afegim a la massa amb una espà tula procurant que no es baixin massa.
Deixem reposar la massa almenys mitja hora a la nevera !!! Aquest punt és fonamental si volem que les magdalenes tinguin turonet, que és el senyal d'identitat d'una magdalena comme il faut. Les empolsinem amb sucre moré.
Omplim 3/4 parts del motlles i les coem al forn a 180º. I si us passa com a mi que el gos s'ha menjat el motllo de silicona per a fer magdalenes, ho feu en un petit motllo de plumcake. O el que trobeu per casa. I a gaudir-les !
I a la Banda Sonora d'avui, la versió que va fer Gary Jules de la canço dels Tears for Fears, Mad World, per a la BSO de Donnie Darko (2002) Una canço tranquila i una mica trista per un dia excitant
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Per arrodonir el pastÃs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
Hola, hola.....ja fa una setmaneta que he tornat d'Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar tur...
-
Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orÃ...
-
El Banana Bread és una recepta tÃpica nordamericana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks . La primera menció apareix durant...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Els mesos d'estiu son mesos de repesca al Cooking the Chef. El mes de març la xef proposada va ser la Carme Ruscalleda i quefers v...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergÃnia...
-
Passejant per RubÃ, hem descobert una botiga molt xula amb tota mena d'estris de cuina. Entre altres un motllo de mini quiche que va pe...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
-
▼
de novembre
(14)
- Mejadra (llenties amb arrós) pel Gran Recapte 2012
- Lenties amb arrós (Mejadra) pel Gran Recapte 2012
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Llom ametllat
- Llom ametllat
- Saltat de camagrocs, espà rrecs de marge i alls ten...
- Saltat de camagrocs, espà rrecs de marge i alls ten...
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)


m'hi poso tenen molt bona pinta!
ResponEliminaCom t'han quedat aquestes magdalens i deuen estar boniiiisssimes.
ResponEliminaVeig que ja ets una experta en magdalenes!! BonÃssimes, aquestes! Una mica emborratxades, millor! he he Petonets
ResponEliminaT’han quedat fantà stiques a la vista, crec que deuen d’estar molt bones
ResponEliminaPetons
les panses al rom han de donar un gustet bonÃssim!!! moltÃssimes grà cies per participar. petonets
ResponEliminaAixò es que el gos volia magdalenes...
ResponEliminaT'agafem tots els enllaços??????????
MoltÃssimes grà cies per participar.
Quina fila aquestes magdalenes!! Em sembla que la proposta de memòries d'una cuinera serà un éxit aquest mes!!! La combinació de taronja i panses al rom ha de ser força curiosa!!
ResponElimina