Saltat de camagrocs, espàrrecs de marge i alls tendres amb xip de moniato

Amb aquest títol sembla un plat complicadíssim i adrianesc. I és la cosa més senzilla del món, us ho asseguro. Verduretes de temporada i currar-se una miqueta la presentació. I quedeu com senyores i senyors... Només necessiteu:

Pel saltat
400 gr de camagrocs (Cantharellus lutescens, pels enterats)
Un paquet d'espàrrec de marge
Un manat d'alls tendres

Pels xips de moniato
Un moniato mitjanet
Oli d'oliva
Sal Maldon
Un pelapatates (o una mandolina, si la teniu)  

Treiem la banda inferior dels espàrrecs (la part dura) i els tallem a trossos d'aproximadament 2 cm. Tambe netegem els alls tendres i els tallem a rodelles d'1,2 cm (no en vertical, plis !)

Posem una cassola de ferro (tipo wok) i saltem els espàrrecs i els alls amb una miqueta d'oli. Afegim sal al gust.Quan estan una mica cuits, hi afegim els camagrocs nets i els deixem coure fins que hagin tret tota l'aigua i l'hagin reabsorbit. 


Per a fer els xips de moniato, el pelem i tallem a làmines ben fines amb l'ajuda d'un pelador de patates i les fregim en oli ben calent. Les deixem escòrrer sobre un paper de cuina i espolsem sal Maldon pel damunt. 

Per a la presentació, posem el saltat dins d'una copa de vidre (o un vas petit de broc ample) i hi posem un parell de xips en moniato en vertical. 

I a la Banda sonora d'avui, una cançó vital que posa bon ritme a la vida: el Pata Pata de Miriam Makeba (1967)

Pata Pata by Miriam Makeba on Grooveshark

Unknown

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Instagram