Quan les germanes de les Memòries d'una Cuinera van proposar fer magdalenes pel mes de novembre, jo vaig pensar: però si en tinc una pila de receptes al blog ! Magdalenes amb pera, magdalenes (gairebé) perfectes , magdalenes amb mel, mató i pinyons, magdalenes de iogurt i granet d'ametlla i fins i tot uns muffins de coco i préssec que s'hi assemblen força (però no són el mateix com explica la entrada diferència entre una magdalena, un muffin i un cupcake)
Però desprès he pènsat que l'ocasió s'ho mereix i que valia la pena fer unes magdalenes d'hivern, amb pell de taronja (ara que comença la temporada) i unes panses remullades en rom.
Ens caldrÃ
4 ous
200 gr de sucre
200 ml d'oli de girasol (ho podeu substituir per mantega pero surten mes feixugues)
La pell d'una taronja ben formosa, escaldada i esbocinada
200 gr de farina
1 sobre de llevat
Un grapat de panses i uns 30 ml de rom
En primer lloc separarem els rovells de les clares. De fet, no és imprescindible però em feia ilusio estrenar un separador de clares que em vaig comprar a la botiga Gadgets de Cuina.
Un cop tenim els rovell a banda, els batem amb el sucre. Un cop comencen a blanquejar, hi afegim l'oli, seguim barrejant, hi aboquem la pell de taronja ratllada (o esmicolada) i finalment la farina amb el llevat.Ho barregem enèrgicament fins que quedi una massa lligada. Hi aboquem les panses que haurem deixat en remull almenys mitja hora amb el rom i ho barregem per a que es reparteixin
A banda batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i les afegim a la massa amb una espà tula procurant que no es baixin massa.
Deixem reposar la massa almenys mitja hora a la nevera !!! Aquest punt és fonamental si volem que les magdalenes tinguin turonet, que és el senyal d'identitat d'una magdalena comme il faut. Les empolsinem amb sucre moré.
Omplim 3/4 parts del motlles i les coem al forn a 180º. I si us passa com a mi que el gos s'ha menjat el motllo de silicona per a fer magdalenes, ho feu en un petit motllo de plumcake. O el que trobeu per casa. I a gaudir-les !
I a la Banda Sonora d'avui, la versió que va fer Gary Jules de la canço dels Tears for Fears, Mad World, per a la BSO de Donnie Darko (2002) Una canço tranquila i una mica trista per un dia excitant
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergÃnia...
-
Per arrodonir el pastÃs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
-
▼
de novembre
(14)
- Mejadra (llenties amb arrós) pel Gran Recapte 2012
- Lenties amb arrós (Mejadra) pel Gran Recapte 2012
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Magdalenes de taronja i panses al rom
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Kugelhopf / Hufflepuff
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Arros amb porro, bolet i pastanaga
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Tarta recopada d'espinacs i formatge
- Llom ametllat
- Llom ametllat
- Saltat de camagrocs, espà rrecs de marge i alls ten...
- Saltat de camagrocs, espà rrecs de marge i alls ten...
- ► de setembre (14)
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
m'hi poso tenen molt bona pinta!
ResponEliminaCom t'han quedat aquestes magdalens i deuen estar boniiiisssimes.
ResponEliminaVeig que ja ets una experta en magdalenes!! BonÃssimes, aquestes! Una mica emborratxades, millor! he he Petonets
ResponEliminaT’han quedat fantà stiques a la vista, crec que deuen d’estar molt bones
ResponEliminaPetons
les panses al rom han de donar un gustet bonÃssim!!! moltÃssimes grà cies per participar. petonets
ResponEliminaAixò es que el gos volia magdalenes...
ResponEliminaT'agafem tots els enllaços??????????
MoltÃssimes grà cies per participar.
Quina fila aquestes magdalenes!! Em sembla que la proposta de memòries d'una cuinera serà un éxit aquest mes!!! La combinació de taronja i panses al rom ha de ser força curiosa!!
ResponElimina