En el llibre Flesh Flavors from Israel, trobem una recepta de tajine de pollastre amb olives que no he resistit la temptació de provar. Però com que no disposava d'una tagine de fang (la meva no va sobreviure la mudança) ho he fet amb una cassola fonda de ferro colat amb tapadora. I ha funcionat la mar de bé !
Un pollastre tallat a octaus
1 got d'olives, partides i dessossades (picual, manzanilla, etc...)
1/2 culleradeta de cúrcuma
4 cullerades d'oli d'oliva
6 grans d'all laminat
1 bitxeta
1 llimona pelada, sense llavors i tallada a bocins
1/4 de culleradeta de sal
1/4 de culleradeta de pebre
2 fulles de llorer
4 cullerades de coriandre fresc o dues en pols
Blanquegem les olives en aigua bullint amb 1/4 de culleradeta de cúrcuma uns 2 o 3 minuts. Les escorrem i les reservem
Escalfem l'oli en una cassola de ferro fonda i daurem el pollartre per totes bandes. Afegim l'all i la bitxeta i ho deixem coure fins que estiguin daurats.
Afegim la llimona, la sal, el pebre, les fulles de llorer i la resta de cúrcuma, ho barregem be i ho saltegem fins que faci bona olor.
Es pot servir acompanyat de cuscús o arròs. I esta boníssim !
I a la Banda sonora, la Dansa del Vent (Sefarad / Bereber, Algérie), interpretada per Jordi Savall i Hesperión XXI a Orient-Occident 1200-1700
Qué bo!!!!!
ResponEliminaPetonets
oh, fantàstica, Laura! No hi tenim gaire costum, aquí, de barrejar les olives amb les carns estofades. I jo trobo que és tot un encert, hi queden boníssimes! La meva cassola de fang encara és a la casa vella, pendent de ser recollida, he he. Espero que no em passi com a tu! Petons
ResponEliminaTajine sense tagine, m'agrada. El concepte és l'important :)
ResponEliminaBoníssim!!!
ResponEliminapetonets.
Un plat de pollastre ben bo
ResponEliminaPetons