Aquest estiu vaig comprar a Jerusalem un llibre de receptes de cuina israelita titulat Fresh Flavors from Israel: 60 delicious souvenirs from the land of milk & honey. Aquest és un llibre que partint de receptes tradicionals, fa recreacions contemporà nies de la ma de cuiners de prestigi.
El primer que observem és que la cuina israelita beu de fonts molt variades, tantes com llocs on es va assentar la Dià spora jueva. Plats d'origen vienès o polonés, del Marroc, i propis del Pròxim Orient es combinen en una explosió de colors i sabors.
Per començar, un Apple and Calvados Cake, que prové de la tradició asquenazi i que sembla ideal per un berenar ara que ve la tardor. Però com que de Calvados no se'n troba fà cilment, l'he substituit tranquilament per unes culleradetes d'Anis del Mono (toma ja !)
Una variant menys sofisticada ens la proposa l'Starbase amb el seu De recepta de pastis de poma sencillament genial. Sigui quina sigui la versió que triem, és un pastis bonÃssim que ha durat un attimino quan l'he dut a la feina
50 gr de mantega
750 gr de pomes per coure (Golden o Reineta)
200 gr de sucre
3 cullerades soperes de Calvados
3 ous
140 gr de farina
2 culleradeta de llevat quimic (Royal)
1 culleradeta de canyella en pols
120 ml d'oli
50 gr de nous
Pelem, treiem el cor i tallem les pomes en 8 grills. Fonem la mantega en una paella i les saltegem a foc baix fins que estiguin tendres pero fermes (uns 10 minuts aproximadament). Afegim una quarta part del sucre i el calvados (es pot substituir per brandy o pel licor que vulguem), ho coem durant un minut i ho treiem de la paella. Ho deixem refredar
Escalfem el forn a 170º
Batem els ous amb la resta del sucre a velocitat alta fins que quedi una massa esponjosa i airejada (uns 10 minuts aproximadament)
Passem la farina per un cedàs i afegim la canyella i el llevat. Baixem la velocitat de la batedora i afegim gradualment la farina i l'oli. Trenquem les nous a bocins petits i les afegim a la massa amb els grills de poma cuits.
Ho emmotllem i ho coem uns 45 minuts, fins que el pastÃs està daurat. Se serveix a temperatura ambient.
I com que ha estat un pastÃs de "bon rotllo", res millor que el Bom feeling, de la Sara Tavares. (Balancé, 2006)
Dades personals
About Me
Popular Posts
-
Hem tornat a començar el taller de cuina japonesa i estem encantats ! Tenim unes propostes que prometen. I per començar, vam fer albergÃnia...
-
Per arrodonir el pastÃs de taronja , el podem cobrir amb un glasejat de taronja, que farem de la manera següent: 200 gr. de sucre 100 gr. d...
-
I en el mateix instant en què el glop barrejat amb molletes de pastisset va tocar el meu paladar, em vaig estremir, atent a alguna cosa...
-
Comencem temporada amb una sèrie de bons propòsits: aconseguir encabir-me en un vestit xulisim que m'han portat els Reis i sobreviure a ...
-
Desp rès dels fasts nadalencs, aquà us porto una recepta fà cil, fà cil, tan obvia que sembla que no es mereixi estar en un blog. Però pels q...
-
Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'ab...
-
Ui, ui, ui....que tinc el blog abandonat ! Que no pot ser, que massa feina acumulada..... Vaig tan pressionada que fa un parell de dies, e...
-
Molt senzill i resulton. Un d'aquells que en un pim-pam et fa quedar com una reina i amb ingredients que tens per casa (si es que tens ...
-
Quan la meva filla Marta va tornar de la seva estada a Mar de Plata, em va regalar un estri per a fer sorrentinos . Els sorrentinos són past...
-
Fa uns dies, vaig anar amb l'Ona a fer un Taller de tapes amb en Xesco Bueno al Taller de cuina Sabores i la veritat és que ens ho va...
Facebook Page
Labels Cloud
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Labels List Numbered
- 01_mossegades
- 02_entrants
- 03_aviram i conill
- 04_carn
- 05_peix
- 06_rebosteria
- 07_pecats dolços
- 08_postres de cullera
- 09_cocs
- 10_galetes i magdalenes
- 11_conserves i melmelades
- 12_gelats
- 13_begudes
- 14_pa
- 15_cuina_japonesa
- 16_salses i condiments
- 17_tècniques
- 18_gastrosaraus
- 19_macrobiotic
- alberginia
- alfabrega
- alfà brega
- all
- allioli
- alls tendres
- alvocat
- ametlla
- Ã nec
- Aneto
- aprimanyola
- aprofitament
- arros
- avellanes
- bacalla
- bacallÃ
- begudes
- bolets
- botifarra
- broquetes
- bròquil
- bundt
- butifarra negra
- calamars
- calçots
- caldo
- canyella
- carbassa
- carbassó
- carmanyola
- carn
- carxofa
- castanya
- castanyada
- cava
- ceba
- ceps
- cigrons
- cireres
- coca
- coco
- cogombre
- col
- conill
- conserves
- costella
- cranc
- croissants
- croqueta
- croquetes
- cuina tradicional
- daniel_jorda
- datil
- dulce de leche
- entrants
- esparrecs
- especies
- espinacs
- faisa
- fesols
- festucs
- fideus
- figa
- filo
- formatge
- fotos
- fruita
- fruits_bosc
- galetes
- gambes
- gelat
- germinat
- gingebre
- gominola
- iogurt
- israel
- llagostins
- llardons
- llenguado
- llenties
- llimona
- maduixa
- magdalenes
- mandarina
- mango
- martini
- mascarpone
- mato
- mel
- melmelada
- memories_cuinera
- menta
- micronyola
- moniato
- mostassa
- Nadal
- nata
- nous
- nuri_clapes
- olives
- oriental
- ou
- pa
- pasta
- pastanaga
- patates
- pecats_dolços
- peix
- per_picar
- pera
- pernil_dolç
- pesto
- Pfefferkorn's Rezepten
- picnic
- pinyons
- pipes
- plà tan
- pollastre
- poma
- porc
- porro
- postres
- pressec
- primers_plats
- quiche
- rap
- recepta_15
- remolatxa
- ricotta
- salmo
- salses
- sardines
- segons_plats
- sindria
- sobrassada
- sopa
- tallers
- taronja
- tècniques
- tempura
- terrina
- tofu
- tomaquet
- tonyina
- truita
- turquia
- uoqui
- vapor
- xampinyons
Amb la tecnologia de Blogger.
About me
Sobre mi
Visualitzacions
Blog Archive
-
►
2015
(55)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (3)
- ► de setembre (6)
-
►
2014
(62)
- ► de desembre (6)
- ► de novembre (5)
-
►
2013
(124)
- ► de desembre (14)
- ► de novembre (10)
- ► de setembre (9)
-
▼
2012
(214)
- ► de desembre (10)
- ► de novembre (14)
-
▼
de setembre
(14)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Pastis de poma, nous i calvados (sense calvados)
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Magdalenes de iogurt i granet d'ametlla
- Melmelada de tomà quet
- Melmelada de tomà quet
- Falafels
- Falafels
- Gelat d'stracciatella
- Gelat d'stracciatella
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Llimonada amb menta a la hierosomilitana
- Mercats a Terra Santa
- Mercats a Terra Santa
-
►
2011
(19)
- ► de desembre (19)
Uau!!!! Avui sà que m'has deixat k.o.! QUina foto, quin pastÃs! El de poma m'encanta, hi tinc debilitat. El que no sabia és que a Israel fessin aquestes receptes amb calvados. Ara mateix em guardo la recepta i prometo seguir els teus passos! Petonets
ResponEliminaSi, noia. Israel és un pais ple de sorpreses. Culinà riament també. I jo també tinc una gran debilitat pels pastissos de poma. I aquest, de veritat de la bona, que és una troballa. Molts petons i a veure si torneu a posar en marxa el Quins Fogons !
EliminaSi porta calvados és igual o més sofisticat que el que sigui del món mundial. És aixÃ, és un fet natural :)
ResponEliminaEi, que era un elogi. No saps com costa de trobar Calvados a Barcelona!. Pero potser la paraula "sofisticat" no era la millor. Volia dir que la teva fòrmula era resultona, senzilla i bonissima. Un must have, vaja :)
EliminaQuina bona pinta!!! M'encanta el pa de pessic amb poma i aquest ha d'estar de vici!!
ResponElimina
ResponEliminaJo no soc massa de dolços, però si amb poses un pastis de poma si que no mi resisteixo, aquest tindre que provar-lo però amb avellanes, amb les nous no hi puc
Petons