I per la Banda sonora d'avui he estat dubtant entre dues de les meves cançons predilectes de REM: Everybody Hurts (Automatic for the People, 1992)i Imitation of Life (Reveal, 2001). I he decidit posar les dues. Long Life to Michael Stipe ! Imitation Of Life by REM on Grooveshark
Cada cop que sento la paraula "cookie" em ve al cap la imatge del meu fillol Joan, que una vegada quan tenia escassament dos anys, ens va tenir tota la nit en dansa en un alberg bramant a tot volum "Vull cookies!", reclamant les que se li havien cruspit els ganà pies de son germa i la meva filla, entre altres.
Cada cop que sento la paraula "cookie" em ve al cap la imatge del meu fillol Joan, que una vegada quan tenia escassament dos anys, ens va tenir tota la nit en dansa en un alberg bramant a tot volum "Vull cookies!", reclamant les que se li havien cruspit els ganà pies de son germa i la meva filla, entre altres.
50 gr de mantega 750 gr de pomes per coure (Golden o Reineta) 200 gr de sucre 3 cullerades soperes de Calvados 3 ous 140 gr de farina 2 culleradeta de llevat quimic (Royal) 1 culleradeta de canyella en pols 120 ml d'oli 50 gr de nous
Pelem, treiem el cor i tallem les pomes en 8 grills. Fonem la mantega en una paella i les saltegem a foc baix fins que estiguin tendres pero fermes (uns 10 minuts aproximadament). Afegim una quarta part del sucre i el calvados (es pot substituir per brandy o pel licor que vulguem), ho coem durant un minut i ho treiem de la paella. Ho deixem refredar Escalfem el forn a 170º Batem els ous amb la resta del sucre a velocitat alta fins que quedi una massa esponjosa i airejada (uns 10 minuts aproximadament) Passem la farina per un cedà s i afegim la canyella i el llevat. Baixem la velocitat de la batedora i afegim gradualment la farina i l'oli. Trenquem les nous a bocins petits i les afegim a la massa amb els grills de poma cuits. Ho emmotllem i ho coem uns 45 minuts, fins que el pastÃs està daurat. Se serveix a temperatura ambient.
50 gr de mantega 750 gr de pomes per coure (Golden o Reineta) 200 gr de sucre 3 cullerades soperes de Calvados 3 ous 140 gr de farina 2 culleradeta de llevat quimic (Royal) 1 culleradeta de canyella en pols 120 ml d'oli 50 gr de nous
Pelem, treiem el cor i tallem les pomes en 8 grills. Fonem la mantega en una paella i les saltegem a foc baix fins que estiguin tendres pero fermes (uns 10 minuts aproximadament). Afegim una quarta part del sucre i el calvados (es pot substituir per brandy o pel licor que vulguem), ho coem durant un minut i ho treiem de la paella. Ho deixem refredar Escalfem el forn a 170º Batem els ous amb la resta del sucre a velocitat alta fins que quedi una massa esponjosa i airejada (uns 10 minuts aproximadament) Passem la farina per un cedà s i afegim la canyella i el llevat. Baixem la velocitat de la batedora i afegim gradualment la farina i l'oli. Trenquem les nous a bocins petits i les afegim a la massa amb els grills de poma cuits. Ho emmotllem i ho coem uns 45 minuts, fins que el pastÃs està daurat. Se serveix a temperatura ambient.
Tenia iogurt grec a la nevera, mig paquet d'atmetlles crues i pelades i moltes ganes d'estrenar els motllos a topets que em va dur en Josep Anton de Londres. Vas buscar a la xarxa i al blog De la cuina a taula vaig trobar una recepta genial que, al seu torn, havia agafat de El món de Juju. Els motllos són molt "xaxis" i les magdalenes bonÃssimes. Me'n van sortir 18 de ben esplèndides que es van volatilitzar en menys de 24 hores. Us les recomano.
Blanquegem els ous i el sucre fins que doblin el volum. Afegim el iogurt, la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una massa homogènia. Barregem la llet i l'essència de vainilla i ho acabem de remenar fins que quedi ben lligat. Ho deixem reposar com a mÃnim una hora a la nevera. Omplim els motllos unes 3/4 parts i els posem dins d'una base de silicona per que no perdin la forma. Els empolsem amb sucre i amb el granet d'ametlla.
Els coem uns 25/30 minuts en el forn prèviament escalfat a 180ª Per la Banda Sonora d'avui, no calen masses explicacions: Be Still My Heart de la Silje Nergaard (At First Light, 2001)
Tenia iogurt grec a la nevera, mig paquet d'atmetlles crues i pelades i moltes ganes d'estrenar els motllos a topets que em va dur en Josep Anton de Londres. Vas buscar a la xarxa i al blog De la cuina a taula vaig trobar una recepta genial que, al seu torn, havia agafat de El món de Juju. Els motllos són molt "xaxis" i les magdalenes bonÃssimes. Me'n van sortir 18 de ben esplèndides que es van volatilitzar en menys de 24 hores. Us les recomano.
Blanquegem els ous i el sucre fins que doblin el volum. Afegim el iogurt, la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una massa homogènia. Barregem la llet i l'essència de vainilla i ho acabem de remenar fins que quedi ben lligat. Ho deixem reposar com a mÃnim una hora a la nevera. Omplim els motllos unes 3/4 parts i els posem dins d'una base de silicona per que no perdin la forma. Els empolsem amb sucre i amb el granet d'ametlla.
Els coem uns 25/30 minuts en el forn prèviament escalfat a 180ª Per la Banda Sonora d'avui, no calen masses explicacions: Be Still My Heart de la Silje Nergaard (At First Light, 2001)