Sempre havia comprat les coques de llardons a la pastisseria i no se m'havia acudit fer-les a casa, Pero aprofitant el sopar uoqui d'aquest cap de setmana, vaig pensar que potser no seria tan difÃcil !
Pel que he vist, el que varia principalment és la manera com es plega i treballa la pasta de full. De vegades, s'utilitza un corró de punxar pasta, com a la recepta d'en Quim Lleonard, a Receptes.cat. Però desprès de remenar i comparar, em quedo amb la de El món de Juju, que fa mooolt bona pinta (i que ha sortit bonÃssima...)
Necessitarem:
1 là mina de massa de full
50 g de llardons
Sucre
Canyella en pols
Pinyons
1 ou
AnÃs
50 g de llardons
Sucre
Canyella en pols
Pinyons
1 ou
AnÃs
Estirarem la là mina de pasta de full amb el corró a sobre la safata del forn folrada amb paper. Un cop ben estirada, la dividim mentalment en tres parts.
A la zona central hi posem llardons esmicolats, una mica de canyella, sucre i ho ruixem amb gotetes d'anÃs (per exemple, AnÃs del Mono). Es plega una part de la massa per sobre i es torna a repetir l'operació. Finalment es plega la tercera sobre les dues anteriors i es tanca minuciosament amb una forquilla, segellant els quatre cantons.
Es pinta la superfÃcie amb ou batut i es tiren per sobre sucre abundant i pinyons.
Es posa al forn pre escalfat a 180ª durant uns 25 minuts (aprox) o fins que estigui enrossida.
I en homenatge a la nostra parelleta gironina (mira que esteu enganxosets, reis;) una canço de la Rigmor Gustafsson: Nothing's Better Than Love
Aquesta recepta és la que fem tots, i queda bonÃssima!!! Ja veurà s com no en tornarà s a comprar mai més al forn ;)
ResponEliminaHOLA LAURA SOC LA GEORGINA VAM COINCIDIR EL DIVENDRES 23 AL TALLER DE CUINA D'EN PEP NOGUE,I EM VA EXPLICAR COM FER LA COCA DE LLARDONS. LA VAIG FER TAL COM TU EM VAS DIR I EM VA QUEDAR BONISSIMA. GRACIES PER LA INFORMACIO,ENS ANIREM PARLANT A TRAVES DEL TEU BLOOG. UNA SALUTACIO.
ResponElimina